Türkiye lüks saat tüketiminde ilk 20 ülke arasına girdi

Güncelleme Tarihi:

Türkiye lüks saat tüketiminde ilk 20 ülke arasına girdi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2007 00:00

İsviçre Saat Federasyonu, Türkiye’nin, el yapımı ve yüksek maddi değerlere ulaşan lüks saat tüketiminde dünyada ilk 20 ülke arasına girdiğini açıkladı.

Sektörün önde gelen ithalatçı firmaları arasında yer alan LPI’ın Markalar Müdürü Özhan Bayazıtoğlu lüks saat talebinin yalnızca Türkiye’de değil tüm dünyada giderek tırmanan bir trend göstermeye başladığını belirterek "Zamanı ölçmek için alternatiflerden cep telefonu gibi ürünler, kol saatinin işlevsellikten öte akseuar ya da imaj belirleyici gibi amaçlarla kullanılmasına sebep olmaya başladı. Bu değişim de tüketiciyi lüks markalara yönelme noktasına taşıdı. Ürünün yüzde 75’lik bölümünün mekanik ve el emeği olması ise tüketicinin, quartz saatlere göre daha pahalı olmasına rağmen tercihe etmesinde en önemli faktör oldu. Sektör bir önceki yıla oranla %15’lik büyümeyle ülkemizde 120 milyon YTL noktasına ulaştı" dedi.

ÜRETİMLER SINIRLI: İthal ettikleri markalar arasında dünyanın en önde gelen Baum&Mercier, Blancpain ve Glashutte Original gibi İsviçre’nin en köklü saat firmalarının bulunduğunu kaydeden Özhan Bayazıtoğlu "177 yıllık geçmişi olan Baum&Mercier modern çizgilerle buluştuğu yaratıcılık, kalıcılık ve zevkli tasarımlarla harmanlayıp değerli taşlarla giydirdiği koleksiyonları ile sektörün en yukarısındaki lüks segmentin içinde yer alıyor. Geçmişi 1735 yılına dayanan ve sektörde sektöründe ’el yapımı’ sıfatını taşıyan bir kaç firmadan biri olan Blancpain elit bir kesim tarafından en çok takip edilen markaların başında geliyor. Yılda 10.000 adeti geçmeyen kısıtlı bir üretim gerçekleştiren Blancpain, bu katı kurallarını, mekanik temel formunun yuvarlak olması prensibinden ödün vermiyor. Saat sektörü denince akla ilk gelen İsviçre’nin ve markalarının arasına girebilen nadir firmalardan biri olan Glashutte Original ise 1845 yılından beri, mekanik bilgisini ve mükemmelliyetçiliğini son parçasına kadar kendisi üretip uyguluyor" dedi. Bayazıtoğlu 8-9 Aralık’ta Hilton Convetion Exibition Center’da düzenlenecek olan A Plus Life Style Lüks Markalar Fuarı’nda Türk tükecisinin huzuruna çıkacaklarını belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!