Türkiye ileri demokrasi iklimine ulaştı

Güncelleme Tarihi:

Türkiye ileri demokrasi iklimine ulaştı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2011 00:00

Emine Erdoğan Brüksel’de iki yıl önce eşine verilen Crans Montana Forumu özel ödülünü, Fildişi Sahilleri first leydi’siyle birlikte aldı.

Haberin Devamı

“Hanımefendiler özel ödülü” olarak adlandırılan ödülün Emine Erdoğan’a eşitlik ve cinsiyet ayrımcılığı ile mücadele alanındaki çabaları dolayısıyla verildi. Arap-Afrika Crans Montana Forumu, 5’inci Yıllık Lider Eşleri Toplantısı “Kadın Onurunun İyileştirilmesinde Bir Araç Olarak Güney-Güney İşbirliği” konulu panelinde konuşan Erdoğan, Türk kadınının son yıllardaki değişimine dikkat çekerek başladı ve “Öncülüğümde gerçekleşen ‘Haydi Kızlar Okula’ kampanyasıyla 350 bin kız çocuğu ve kadın son 8 yılda okula kazandırıldı ya da okuma yazma öğrendi.” dedi.

Emine Erdoğan, oturumun ardından ödülünü almak için bir kez daha kürsüye çıktı. Ödülü takdim etmeden önce Erdoğan’a hitaben bir konuşma yapan Crans Montana Forumu Başkanı Jean Paul Canteron, “Sizi seçtik çünkü Türkiye’de parlayan, sönmeyen ve daha da ışıldayacak olan bir ışık var. O da Kemalist devrimin ışığı” dedi. Türkiye’nin cumhuriyet ve İslâm’ı, din ve demokrasiyi birleştirebilen bir ülke olarak laiklik konusunda önemli bir rol oynadığını vurgulayan Canteron, “Siz geleneğe bağlı ilerlemenin bir sembolüsünüz. Müslüman dünyada model olabilirsiniz.” diye konuştu.

Ödülünü aldıktan sonra bir kez daha konuşan Erdoğan, “Bu ödülü Türkiye’nin tüm kadınları adına alıyorum ve onlara ithaf ediyorum” dedi. Erdoğan şu mesajları verdi: “Türkiye kadınların da ön safta yer aldığı uzun ve zorlu bir mücadelenin ardından bugün ileri standartlarda bir demokrasi iklimine ulaştı. Türkiye tecrübesi, inanıyorum ki küresel barış, evrensel adalet, huzur ve istikrar adına bir umut ışığı yakmıştır. Yeryüzünün neresinde olursa olsun, huzur ve barış iklimi tehdit altında olan, özgürlüğüne kastedilen, demokrasi kendisi için lüks görülen her insanın derdi derdimiz, mücadelesi de mücadelemizdir. Bu mücadelede çifte standardı, ayrımcılığı, ve özel coğrafyayı kesinlikle reddettiğimizi, reddetmemiz gerektiğini bilmenizi isterim.”

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55eb09dbf018fbb8f8a70134
UÇAKTA SÜRPRİZ DOĞUM GÜNÜ

Haberin Devamı

ATA uçağındaki kutlamada, üzerinde Erdoğan çiftinin çocukları ve torunlarıyla fotoğrafı bulunan doğum günü pastası kesildi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!