Türkiye ile yakınlaşmalıyız

Güncelleme Tarihi:

Türkiye ile yakınlaşmalıyız
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2012 00:00

Christian Wulff’un yolsuzluk iddiaları yüzünden istifa etmesi üzerine boşalan cumhurbaşkanlığı koltuğuna pazar günkü seçimle resmen oturması beklenen Joachim Gauck, Hürriyet’e konuştu. Seçildikten sonra Türkiye’ye geleceğini söyleyen Gauck, “Türkiye’yle daha yakınlaşmalıyız. Wulff’un entegrasyon politikasına devam” dedi.

Haberin Devamı

ALMANYA’DA pazar günü Federal Asamble’sinde 11’nci cumhurbaşkanı seçilmesine kesin gözüyle bakılan Joachim Gauck, Türklere sıcak ve samimi mesajlar verdi.Türkleri ve müslümanları hedef alan Thilo Sarrazin’in çıkışını zamanında cesur olarak nitelediği için Türk toplumunun dikkatle izlediği Joachim Gauck, Hürriyet Gazetesi aracılığıyla önemli mesajlar gönderdi.

Bavyera Eyalet Meclisi’nde temsil edilen siyasi partilere kendini tanıtmak için Münih’te Bavyera Eyalet Meclisi’ni ziyaret eden Joachim Gauck, ardılı Christian Wulff’un izlediği entegrasyon politikasından şaşmayacağını vurguladı.

Müsterih olun

Türkiye ile yakınlaşmalıyız
Celal Özcan Joachim Gauck

Haberin Devamı

Bavyera Eyalet Meclisi’nde yaptığı konuşmadan sonra Hürriyet Gazetesi’ni kabul eden Joachim Gauck, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’le çok sıcak ve samimi bir telefon görüşmesi yaptığını anlattı. Gauck, neo-Naziler tarafından öldürülen kurbanlar için başkent Berlin’de düzenlenen devlet töreninin ardından Berlin Büyükelçiliği’nin Türkevi’nde neo-Nazi kurbanlarının ailelerini ağırladığı davette Cumhurbaşkanı Gül’ün aradığını ve kendisiyle görüştüğünü söyledi.
Şimdiye kadar Türkiye’ye hiç gitmediğini anlatan Gauck, ancak Cumhurbaşkanı seçildikten sonra Türkiye’yi ve Cumhurbaşkanı Gül’ü ziyaret etmek istediğini vurguladı. Gauck, “Almanya ve Türkiye daha birbirine yakınlaşmalı” dedi ve iki ülke arasındaki bağların daha da gelişmesine katkı sağlamak istediğini söyledi.

Wulff’un yolunda

Almanya’da yaşayan göçmenlere nasıl bir duygu vermeyi hedeflediğini sorduğumuz Gauck, selefi Christian Wulff’un entegrasyon politikasını devam ettireceğini belirterek, “Wulff’tan farklı bir entegrasyon politikası izlemeyeceğim” dedi. Gaucuk, pazar günü seçildikten sonra Federal Meclis’te yapacağı konuşmada entegrasyon konusuna da ağırlık vereceğini belirtti.

Türk kazazedeyi kabul etti

Gauck, iki yıl önce de cumhurbaşkanı adayı olarak Bavyera Meclisi’ni ziyaretinden sonra havaalanına giderken, makam aracının çarparak ağır yaraladığı 31 yaşındaki Ferhat Akdere’yi kabul etti. SPD’li Meclis Başkan Yardımcısı Franz Maget’in odasında Ferhat Akdere’yi kabul eden Gauck, kazadan dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirdi ve sağlığı hakkında bilgi aldı. 23 Haziran 2010 tarihinde Gauck’u Münih havaalanına götürmek için yola çıkan BMW marka makam aracı, Münih’in Lehel semtinde aniden bisikletle yola çıkan Ferhat Akdere’ye çarpmış ve Akdere ağır yaralanmıştı. Ferhat Akdere’yi hastanede ziyaret eden Gauck, daha sonra bir başka arabayla Münih havaalanına götürülmüştü.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!