Türkiye ile Rusya arasında 20 anlaşma

Güncelleme Tarihi:

Türkiye ile Rusya arasında 20 anlaşma
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2009 21:49

Rusya Başbakanı Vladimir Putin'in Ankara ziyareti sırasında Türkiye ile Rusya arasında enerji, tarım, sermaye piyasaları ve kültür alanında olmak üzere, toplam 12 işbirliği protokolü ve anlaşma imzalandı. İki ülke şirketleri arasında ise bu görüşmeler çerçevesinde 8 anlaşmaya da imza konuldu.

Haberin Devamı

Türkiye ve Rusya arasında Ankara'da gerçekleştirilen zirve çerçevesinde Cumhuriyeti Hükümeti ile Rusya Federasyonu Hükümeti arasında “Gaz Alanında" ve "Petrol Alanında" olmak üzere iki "Hükümetler Arası İşbirliği” anlaşması imzalandı. Anlaşmaya Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Başbakanı Vladimir Putin imza koydu.

Rusya ve Türkiye temsilcileri arasında imzalanan enerji anlaşmalarından biri “Barışçıl Amaçlı Nükleer Enerji Kullanımı Protokolü” oldu. Bu anlaşmanın ardından "Nükleer Kazaların Erken Bildirimi Amaçlı ve Nükleer Tesislerde Bilgi Değişimi" konusunda protokollerin imzasına geçildi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Rusya Federasyonu Enerji Bakanı ise "Nükleer Güç Mühendisliği" anlaşmasına imza attı.

Bu arada Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Rusya Başbakan Yardımcısı İgor Seçin, Ankara'da gerçekleştirilen “9’uncu Dönem KEK Toplantısı Protokolü’nü imzalandı. İki ülke arasında imzalanan önemli anlaşmalardan bir diğeri ise Gümrük Müsteşarlığı ile Federal Gümrük Servisi arasındaki “Gümrük İşlerine ilişkin Mutabakat zaptı” oldu.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile Rusya Federasyonu Federal Bitki Karantina ve Veterinerlik Servisi arasında "İthal ve İhraç Edilen Su ürünlerinin Gıda Güvenliği Konusunda İşbirliği Memorandumu" da imzalandı. Türk Standartları Enstitüsü ile Rusya Federasyonu Federal Teknik Regülasyon ve Meteoroloji Servisi arasında “Standardizasyon ve Uygunluk Değerlendirmesi Alanında İşbirliği” konusunda da bir protokole imzalar atıldı.

Türkiye Sermaye Piyasası Kurulu ile Rusya Federal Finansal Piyasalar Otoritesi arasında sermaye piyasalarında bilgi alışverişi sağlanması amacıyla imzalanan mutabakat zaptına imza konuldu.

İki ülke arasında imzalanan işbirliği anlaşmalarından biri ise Bilim, Gençlik, Spor Alanlarında İşbirliği ve Kültürel Değişim Programı alanında işbirliği protokolü oldu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!