Türkiye hayranı çıktı

Güncelleme Tarihi:

Türkiye hayranı çıktı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2011 04:55

Discovery Channel ekranlarının vazgeçilmez şovu Ultimate Survival’ın sunucusu ve yazarı deneyimli maceraperest Bear (Ayı) Grylls, Türkiye hayranı çıktı.

Haberin Devamı

Londra’nın ünlü mekanlarından Leister Square’deki W otelde düzenlenen basın toplantısında yerli ve yabancı basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Bear Grylls, anılarını kaleme aldığı ‘’Mud, Sweat and Tears’ (Çamur, Ter ve Gözyaşları) adlı yeni kitabının tanıtımını yaptı.

TÜRKİYE’NİN IRAK SINIRINDA BÜYÜK MACERA                             

Türkiye hayranı olduğunu söyleyen Bear Grylls, DHA muhabirinin sorularını cevaplandırdı. Ultimate Survival dizisinin dördüncü sezonunu Türkiye’nin Irak sınırında çektiklerini belirten Grylls, “Hava oldukça sıcaktı. 12 bin fit yükseklikten paraşutla atladım. Yüksek bir dağın tepesinden nehre doğru bir yolculuk yaptım. Oldukça zor bir işti...Sınırlarımı çok zorlamıştı ama çok heyecan vericiydi” dedi.

Haberin Devamı

Yeni kitabı ‘Mud, Sweat and Tears’ hakkında bilgi veren Bear Grylls, kitapta askerlik anılarından bugüne kadar yaptığı keşifleri anlatığını ve biraz da ailesinden söz ettiğini söyledi.

TÜRK MACERACILARA ‘CESUR VE GÖZÜPEK OLUN’ TAVSİYESİ                        

Dünyanın olağanüstü bir yer olduğunu ve keşdilmeyi bekleyen çok şeyin olduğunu söyleyen Bear Grylls, Türk maceracılara, yeni maceralar peşinde koşarken cesur ve gözüpek olmaları tavsiyesinde bulundu.   

“TÜRKİYE’DE TATİL YAPMAK İSTİYORUM”   

Türkiye’de birçok kez bulunduğunu ve burada çok eğlendiğinin belirten  Bear Grylls, “Türkiye çok güzel bir ülke. Tekrar gitmeyi çok istiyorum. Ancak hayata kalmak için değil, tatil yapmak için gitmek istiyorum” dedi. 

6. SEZONUN GALASI YAPILDI

Bear Grylls, 5’inci sezonu geride bıraktıktan sonra kendisini bekleyen daha zorlu koşullarda mücadele vermek ve yeni yerler keşfetmek üzere yoluna devam ediyor. Bağımlılık yaratan dizinin 6. sezonunun galası, Londra’daki The May Fair hotel’de dün akşam yapıldı. Yerli veyabancı basın mensuplarının yanı sıra çok sayıda kişinin davetli olduğu gala gecesi renkli görüntülere sahne oldu.

HAYATTA KALMA MÜCADELESİ DEVAM EDİYOR

Bear Grylls, tüm-yeni bölümlerinde, Bear Arizona, Borneo, İskoçya Cape Wrath, Norveç ve Güney Pasifik’teki çöllerin derinliklerine yolculuk yapıyor. Bear’ın izleyenlerine sunduğu inanılmaz hayatta kalma rehberinin görülmemiş görüntülerinden oluşan özel derleme bölümlerine ek olarak, yeni sezon vahşi doğadaki engellerle Bear’in sınırlarını zorluyor.

Haberin Devamı

Bear Grylls, Arizona’da, Bear wingsuit kullanarak yüksek hızlı bir planöre dönüşüyor ve Arizona Sky Adaları’na uçuyor. Bear izleyenlerine kavrulan çöllerde nasıl su bulunacağını gösteriyor, uçak enkazından el arabası yapıyor ve nefes kesen kayalık uçurumlardan geçiyor.

Borneo’da, Bear direk vahşi ormanlara dalıyor. Helikopterin inemeyeceği yerlerde, beline ip bağlayarak ağaçların tepelerine iniyor. Helikopter uzaklaştıkça, Bear 100 fit yükseklikte asılı kalıyor. Ormana inmenin yolunu bulduktan sonra, bu girilmesi imkânsız yere girmek için Bear azgın sularla, çamur kaymalarıyla ve derin mağaralarla savaşıyor.

İskoçya Cape Wrath’ın çetin kıyılarında, Bear açık okyanusa atılıyor. Kıyıya çıktıktan sonra, bir adada olduğunu ve anakaraya yüzmesi gerektiğini fark ediyor. Bear buz gibi suya dayanmak için fok derisinden dalış giysisi yapıyor. Geçişi sırasında bir nehir ağzının onu kesmesinden dolayı geri dönmek zorunda kalıyor. Adaya çıktığında, Bear kendini İskoçya’nın dik ve tehlikeli kayalık arazisinin içinde buluyor.

Haberin Devamı

5 EYLÜL’DE TÜRKİYE’DE

Norveç’te, Bear ve ekibi son teknolojiyi ve Tabiat Ana’yı kullanarak mümkün olabildiğince haşin şartlar yaratıyor. Bu Ultimate Survival bilim özel’de Bear vücuduna bağlanan sensörlerle takip edilirken bozuk bir paraşütte nasıl hayatta kalınacağını, bir barajın suyu serbest bırakıldıktan sonra hızlı akan bir nehirden nasıl geçileceğini ve Bear’ın kendisine karşı kurduğu ölümcül tuzaktan nasıl kurtulacağını sergiliyor.

Güney Pasifik’te, Bear çöle yakın bir yerden okyanusa atılıyor. Kıyıya çıkmak için öncelikle dik uçurumlarda yolunu bulmak zorundadır. Karaya çıktıktan sonraki önceliği ise yemek ve su bulmak. Yağmursuyu toplamak ve depolamak için pratik yollar bilmenin yanı sıra, Bear balık yakalamak ve yerel yöntemi kullanarak gece ahtapot avlamak için fenerle derin resiflere dalar.

Haberin Devamı

Discovery Channel ekranlarının vazgeçilmez şovu Ultimate Survival, 6. sezonunda yer alan `Life on the Edge Night`bölümü ile 5 Eylül Pazartesi günü Türkiye’de başlıyor.

BEAR GRYLLS KİMDİR?

Discovery Channel ekranlarının vazgeçilmez şovu Ultimate Survival’ın sunucusu ve yazarı deneyimli maceraperest Bear Grylls’in bir ömür sürecek keşif merakı, Wright adasında babasıyla dağ tırmanışı yaptığı çok erken yaşlarda başladı.

İngiliz Ordusu’nun özel bir kuvveti olan Özel Hava Servisi’nde 3 yıl hizmet verdi. Hizmeti sırasında, Güney Afrika’da bir paraşüt atlayışında kaza geçirdi ve sırtının üç yerinde kırık oluştu. Bu sakatlığının ciddiyetine rağmen, 23 yaşında, Everest Dağı’nın zirvesine tırmanan ve başarıyla inen en genç İngiliz dağcı unvanını aldı. Bu deneyimini Everest’e Tırmanan Çocuk (The Kid Who Climbed Everest) adlı kitabında paylaştı.

Haberin Devamı

İlklere imza atan Bear’in bir başka başarı hikayesi de, kendisiyle birlikte Everest tırmanış ekibinin Birleşik Kraliyet’in (U.K.) etrafını denizden jet skilerle geçmesidir. Ayrıca donmuş Kuzey Atlantik Okyanusundan açık şişme bir botla tek başına geçerek yine bir ilk elde etmiştir. Kitabı, Donmuş Okyanusla Yüzleşme (Facing the Frozen Ocean), İngiltere’de “Yılın Spor Kitabı” olarak listelenmiştir. Bear bu rekor kıran keşfe liderlik etmesi sebebiyle Kraliyet Donanması tarafından onurlandırıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!