Türkiye, Fehriye davasında müdahil olarak kalacak

Güncelleme Tarihi:

Türkiye, Fehriye davasında müdahil olarak kalacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2006 00:00

Belçika’da hızlandırılmış olarak sürdürülmesi amaçlanan Fehriye Erdal ile ilgili duruşmanın dünkü oturumunda, Erdal’ın avukatlarının Türkiye’nin mahkemede "müdahil" olarak katılmasına yaptıkları itiraz reddedildi. Ayrıca dünkü duruşma sırasında dinleyici olarak duruşmaya gelen üç DHKP-C’li daha gözaltına alındı.

Fehriye Erdal ve DHKP-C üyesi 10 kişinin sanık konumda olduğu duruşmanın dünkü bölümünde Erdal’ın avukatları, Türkiye’nin mahkemede müdahil olmasına karşı çıktılar. Türkiye’nin amacının savunma yapmak değil, istihbarat elde etmek olduğunu iddia eden avukatların, Türkiye’yi temsilen davaya katılan Avukat Kris Vincke’nin mahkeme salonu dışına çıkarılmasını talep ettiler. Mahkemeye sunulan bazı belgelerin "Türk Devleti’nin eline geçmemesi" koşulu bulunduğunu belirten avukatlar, Türkiye’yi temsilen mahkemede bir avukatın bulunmasının "kabul edilemez" olduğunu söylediler.

Ancak mahkeme hakimi Freddy Troch, Türkiye’nin davada müdahil taraf olarak kalacağını, davanın sorunsuz devam etmesi için bunun gerekli olduğunu vurguladı. Dün ayrıca duruşmayı izlemeye gelen üç kişinin daha gözaltına alındığı öğrenildi. Önceki gün, Almanya tarafından "kırmızı bültenle" arandığı gerekçesiyle Yusuf Karataş adlı bir kişi tutuklanmıştı. Dün de isimleri açıklanmayan üç kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Bu arada Bruges Ceza Mahkemesi’nin oturumuna müdahil taraf olarak katılan Türkiye Cumhuriyeti’nin avukatı Kris Vincke, terör örgütünün Türkiye’ye verdiği maddi ve manevi zararın paha biçilemeyeceğini belirterek 1 euro tazminat talebinde bulundu. Teröristlerin Türkiye’deki hapishanelerin içinde bile yargı ve infaz yaptıklarını bildiren Vincke, AB’nin terör listesinde yer alan örgütün parasal boyutu hakkında bilgiler verdi. Örgütün belirlenen 357 cinayeti olduğunu anlatan avukat, örgüt içi bölünme ve çatışmalar sonunda ölümler ve infazlar olduğuna da dikkat çekti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!