Türkiye eşcinsele eşit değil

Güncelleme Tarihi:

Türkiye eşcinsele eşit değil
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2013 00:00

Fransız Senatör Esther Benbassa, Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma çerçevesinde Kaos GL’nin davetlisi olarak Ankara’ya geldi.

Haberin Devamı

Fransa Büyükelçiliği’nde gazetecilerle sohbet eden İstanbul doğumlu Benbassa, 15 yaşına kadar kaldığı İstanbul’a ilişkin ilginç bir anısını paylaştı. Benbassa, “Sainte Pulcherie Fransız Lisesi’nde Simone de Beauvoir’ın, İkinci Seks isimli kitabını okuduğum için okuldan atılıyordum. Babamın tanıdıkları atılmamı engelledi. Yahudi doğumluyum ama ateistim” dedi.

FRANSA’DAKİ YASA TÜRKİYE’DE ZOR

Benbassa, şunları söyledi: “Tarihine bakarsanız Türkiye, transseksüelleri çok sever. Zeki Müren, Bülent Ersoy hepsi transseksüel. Transeksüeller kabul edilir ama eşcinseller kabul edilmez, çünkü erkekliğe karşıdır. Lezbiyenlere ise karşı olan hiçbir memleket yok. Fransa’da onaylanan yasayla, eşcinseller evlenme ve çocuk sahibi olma hakkı elde edecek. Türkiye’de böyle bir yasa çıkması zor, hatta imkânsız gözüküyor.”

Haberin Devamı

İlk düğün temmuzda

FRANSA’da Cumhurbaşkanı François Hollande eşcinsel evliliğe izin veren yasayı dün onaylarken, eşcinsellerin evlenmesine karşı ortaya çıkan yeni bir akım giderek güç kazanıyor. Kadın hakları için ses getiren eylemler yapan FEMEN örgütünden esinlenen Fransız aşırı sağcı genç erkekler, eşcinsel evlilik karşıtı HOMEN adlı yeni bir örgüt kurdu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!