Türkiye’deki zeka düzeyi de düşük

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’deki zeka  düzeyi de düşük
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2005 01:59

Alman direktör Volkmar Weiss, yapılan zeká testlerinde, Türkiye’deki Türklerin de zeká düzeyi ortalamasının Avrupa’ya göre düşük çıktığını öne sürdü.
  Türk çocukları ana dili erken öğreniyor

Önce Türklerin zekasının Almanlardan düşük olduğunu söyleyen Almanya Leipzig Genetik Araştırma Enstitüsü Direktörü Volkmar Weiss, yapılan zeká testlerinde, Türkiye’deki Türklerin de zeká düzeyi ortalamasının Avrupa’ya göre düşük çıktığını öne sürdü.

Volkmar Weiss, ‘Ancak bu, Türkler Almanlardan aptaldır anlamına gelmiyor. Bu bir ortalamanın sonucu. Her halk içinde çok zeki ve çok aptal olanlar var’ dedi. Weiss, Die Welt’in sözlerini yanlış aksettirdiğini ve Türkleri başlığa çıkartıp provoke ettiğini de iddia etti.

ALMANYA’da ‘Türk çocuklarının zeká düzeyi Almanlardan düşük’ diyerek tartışma yaratan Leipzig Genetik Araştırma Enstitüsü Direktörü Volkmar Weiss, PISA araştırmasındaki test sonuçlarına göre, zeká düzeyi ortalamasında Türkiye’nin 90 puanda kaldığını söyledi. Weiss, bunun Finlandiya’da 107, Almanya, Hollanda ve İtalya’da 102, İsveç ve İsviçre’de 101, İngiltere’de 100, İspanya’da 97, Yunanistan’da 92 olduğunu belirtti.

Volkmar Weiss, zeka düzeyi ortalaması sonuçlarının bir halkın ötekinden daha aptal olduğu anlamını taşımadığını, bunun bir ortalama olduğunu ve her halkta çok zeki ve aynı zamanda aptal insanların da bulunduğunu kaydetti. Weiss şöyle konuştu:

‘Zeká düzeyi sonuçları ‘Türkler Almanlar’dan daha aptaldır’ anlamına gelmez. Almanya’nın Mecklenburg Vorpommern eyaletindeki bazı köylerde zeká düzeyi ortalaması 90’ın altında. Zeká düzeyini belirleyen birçok etken var. En büyük rolü sosyal tabaka oynuyor. Alt tabakanın çocuklarının zeka düzeyi orta ve üst tabakanın çocuklarının zeka düzeyi ortalamasının altında. Bu nedenle Almanya’da doğup büyüyen, burada okula gitmiş Türk çocuklarının zeka düzeyi 86 puan. Almanlarınki ise 102. Tüm Avrupa ülkelerinin başkentlerinde zeka düzeyi ortalaması 100’ün üzerinde, sadece Berlin’de 100’ün altında. Bu da buradaki Türk çocuklarından kaynaklanıyor. ’

ASYA-AVRUPA AYRIMI YOK

Weiss, ‘Bu tezinizle, Türkiye Avrupalı değil, Asyalı mı demek istiyorsunuz?’ sorusunu ise şöyle yanıtladı:

‘Hayır, Asya ülkeleri Çin ve Japonya’da zeka düzeyi ortalaması yüksek. Çin’de 100, Japonya’da 105, Hong Kong’da 107. Burada ülkelerin toplumsal gelişmelerine bakmak gerekiyor. ’

Almanya’da aşırı sağcı NPD partisinin yayın organı ‘Deutsche Stimme’ye nüfus politikası konularında demeç verdiğini hatırlattığımız Weiss, ‘Ben her dergi ve gazeteye demeç veriyorum’ diye konuştu.

Nazilerin IQ’su yüksek çıktı

Volkmar Weiss, 1947 yılında yapılan ve Nazi rejiminin liderlerinin IQ’sunun yüksek olduğunu belirten bir araştırmaya da internet sitesinde yer verdi. Yahudilerin de yüksek bir IQ’ya sahip olduğu ifade edilen bu araştırmada, Hermann Göring’in IQ’sunun 138, Rudolf Hess’in 120, Hjalmar Schlacht’ın 143 olduğu belirtiliyor.

Die Welt yanlış aktardı

Die Welt’in ‘Türklerin zekası’ başlığı ile haberi değerlendirmesini eleştiren Weiss, ‘ Türklerin genelleştirilme yapılarak aptal olarak değerlendirilmesi tabii ki provokasyona yol açar. Gazetenin başlığı bana ait değil, benim açıklamalarım daha hassas’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!