’Türkiye’de ne oluyor’ diye soran yok, yatırıma devam

Güncelleme Tarihi:

’Türkiye’de ne oluyor’ diye soran yok, yatırıma devam
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2008 00:00

Yılda 7.2 milyar Euro ciroya ulaşan İngiliz devi Kesa’nın tüketici elektroniğindeki markası Darty yeni mağazalar açmaya devam ediyor. Darty Türkiye’nin CEO’su ve Kesa Türkiye’nin ortağı Nedim Esgin, "Yabancı ortaklarım bana bir kez olsun ’Türkiye’de neler oluyor’ diye soru sormadı. Satışlarda genel olarak duraksama var ancak yatırımlar devam ediyor" dedi.

5 MAĞAZA DAHA: Nedim Esgin, Darty’nin 7 mağazaya ulaştığını belirterek, 2008 yılı içerisinde 5 mağaza daha açmayı planladıklarını açıkladı. Yabancılardan yatırımların devam edeceğine dair sinyaller aldığını da belirten Esgin, şunları söyledi: "Perakende sektöründe muazzam bir yatırım dinamizmi var. Özellikle alışveriş merkezleri yabancıların hala ilgi odağında bulunuyor. Mağaza sayılarında geçen yıla göre yüzde 20 artış var. Enerji, eğitim ve sağlıktan sonra 4’üncü büyük sektör diyebiliriz. 2007 yılında 150 milyar dolar ciro yakaladı. Bu rakamın 3 yıl sonra 200 milyar dolara çıkması öngörülüyor. Sektörde çalışan sayısı 2.5 milyon kişi olarak belirlendi. Bu rakama da 250 bin kişi daha eklenmesi bekleniyor. 2010 yılında 350 alışveriş merkezine ulaşılması planlanıyor. Yani yatırımlar devam ediyor." İngiliz devi Kesa’nın 792 mağazada 7.2 milyar Euro ciroya ulaştığını vurgulayan Esgin, net kárın ise 280 milyon Euro’ya ulaştığını belirtti. Esgin, Darty’nin Türkiye’ye girdiği ilk günden bugüne kadar birçok şeyin değiştiğini söyledi.

Üç milyon ziyaretçi çektik

BUGÜNE
kadar 7 tane Darty mağazası açtıklarını hatırlatan Esgin, bu mağazaları 15 ayda 3 milyon kişinin ziyaret ettiğini söyledi. Türkiye’deki ilk mağazaların açılmasından 4 ay sonra ise bu rakamın 1 milyon 200 bin olduğunu belirten Esgin, Darty hakkında şu bilgileri verdi: "Yaklaşık 200 kategoride 350 markanın 6 bin çeşit ürününü satıyoruz. 130 tedarikçi ile çalışıyoruz. Mağazalarda en çok cep telefonu satıyoruz. Pazarın büyüklüğü 10 milyar dolar."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!