Edirne, Adana ve Balıkesir'de orman yangını: Havadan ve karadan müdahale ediliyor

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2023 16:12

Edirne'de Türkiye-Bulgaristan sınırını oluşturan ormanda, Adana'nın Feke ilçesinde ve Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde ormanı yangın çıktı. Adana'daki orman yangını, ekiplerin müdahalesiyle 2,5 saatte kontrol altına alınırken diğer iki yangına ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi sürüyor.

Haberin Devamı

Edirne'de merkeze bağlı Suakacağı köyü yakınlarında Türkiye-Bulgaristan sınırını oluşturan ormanda saat 15.00 sıralarında yangın çıktı. Alevler kısa sürede yayılırken, ihbar üzerine bölgeye ekipler sevk edildi.

Yangına 1 helikopter havadan, Edirne Belediyesi ve Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait itfaiye ekipleri de karadan müdahale etti.

Edirne, Adana ve Balıkesirde orman yangını: Havadan ve karadan müdahale ediliyor

Bulgaristan tarafından ise henüz müdahale yapılmadı.

Ekiplerin söndürme çalışmaları sürüyor.

ADANA'DA DA ORMAN YANGINI: KONTROL ALTINA ALINDI

Adana'nın Feke ilçesinde Konakkuran Mahallesi Çavdar mevkinde saat 14.30 sıralarında bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda arazöz ve yangın söndürme ekibi sevk edildi.

Haberin Devamı

Oman yangını, ekiplerin müdahalesiyle 2,5 saatte kontrol altına alındı. Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, soğutma çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

Edirne, Adana ve Balıkesirde orman yangını: Havadan ve karadan müdahale ediliyor

BALIKESİR'DE ORMAN YANGINI

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde ormanlık alanda saat 15.25’te yangın çıktı. İlk müdahalenin havadan helikopterle yapıldığı yangın bölgesine 2 ilk müdahale aracı, 6 arazöz, 3 su ikmal aracı, 2 helikopter, 1 uçak ve 52 personel sevk edildi. Ekipler yangını kontrol altına almak için havadan ve karadan yoğun bir çalışma sürdürüyor.

Edirne, Adana ve Balıkesirde orman yangını: Havadan ve karadan müdahale ediliyor

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!