Türkiye blöf yapıyor

Güncelleme Tarihi:

Türkiye blöf yapıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2010 15:35

Güney Kıbrıs gazeteleri Türkiye'nin 'Rumlara kuzeydeki malları için ödenecek tazminat konusunda blöf yaptığını' yazıyor

CYPRUS MAIL: Türkiye Kıbrıs’taki mülkler konusunda blöf yapıyor  

Kıbrıs Rum Yönetimi’nin ünlü insan hakları avukatı Achilleas Demetriades, “Türkiye Kıbrıslı Rumlara kuzeydeki malları için ödenecek tazminat konusunda blöf yapıyor” dedi. Cyprus Mail gazetesinin bildirdiğine göre, Demetriades, “bu blöfü görmenin” en iyi yolunun mülk komisyonuna toplu bir başvuru yapmak olduğunu söyledi.

Hatırlanacağı gibi geçtiğimiz hafta Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Kuzey Kıbrıs’taki Taşınmaz Mal Komisyonu’nu Kıbrıslı Rumların mülk davalarında yetkili merci olduğuna karar vermiş ve Türkiye hakkında Strasburg’da dava açmak isteyen Rumların ilk önce bu komisyona sonra da KKTC yüksek mahkemelerine başvurması gerektiğini belirtmişti.

Demetriades, Magosa’nın çitlerle çevrili kısmı olan Varosha’da mülkü bulunan Kıbrıslı Rumlara toplu başvuru çağrısı yaparak “Komisyona bir anda 10 bin başvuru gönderirsek 1974 ile 2010 yılları arasında mülkün kullanılamamasından doğan kayıpları faiziyle birlikte ödemek zorunda kalırlar” dedi. Demetriades, komisyonun kuruluşunun temeli olan Arestis davasının buna emsal teşkil edeceğinin altını çizdi.

Haberin Devamı

CNN: ABD Konsolosluğu’yla bağlantılı 3 kişi Meksika’da öldürüldü

Beyaz Saray’dan Pazar günü yapılan açıklamada ABD’nin Meksika’nın Ciudad Juarez şehrindeki konsolosluğuyla bağlantılı üç kişinin, yoldan geçen iki araçtan arabalarına ateş açılması sonucunda öldüğü bildirildi.

CNN’in haberine göre ölenlerden ikisi konsolosluk çalışanı, bir tanesi de ölen çalışanlardan birinin kocası. Açılan ateş sırasında çiftin yanlarında bulunan 1 yaşındaki çocuklarının ise olaydan sağ kurtulduğu ifade edildi.

Juarez Belediye Başkanı Jose Reyes Ferriz, CNN’e yaptığı açıklamada bir polis memurunun Amerikalıların arabasına ateş açtığını gördüğünü söyledi. Ferriz, “Saldırganların Amerikalıları takip ettiklerini ve öldürmek istediklerini öğrenmiş bulunuyoruz” dedi.

Haberin Devamı

BBC: Sarkozy’nin partisi yerel seçimlerde ağır darbe aldı

Fransa’da Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin merkez sağ partisi UMP’nin yerel seçimlerden büyük kayıpla çıktığı bildirildi.

BBC’nin haberine göre ilk sonuçlar, Sosyalist Parti’nin ilk tur oylamada önemli bir üstünlük elde ettiğine işaret ediyor. Eğer kesin sonuçlar da böyle gelirse, 2012 yılında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinden ve parlamenter seçimlerden önce Sarkozy ağır bir yara almış olacak.

Öte yandan aşırı sağcı Jean-Marie LePen’in partisi Milliyetçi Cephe’nin de aldığı yüzde 12 civarında oyla beklenenin üzerinde bir performans sergilediği ifade ediliyor. Pazar günkü seçimler Sarkozy’nin kamuoyundaki popülerliğinin en düşük seviyeye gerilediği ve ülkede işsizliğin yüzde 10’lara ulaştığı bir dönemde yapıldı.

GUARDIAN: İkinci “beyaz” İslamcının tutuklanması ırk profili yöntemiyle ilgili şüpheleri artırdı

Geçen hafta tutuklanan JihadJane’den sonra bu hafta bir başka ABD’li kadının İslamcı gruplarla bağlantılı olduğu gerekçesiyle tutuklanması terörle mücadele için uygulanan ırk profili yöntemine yönelik soru işaretlerini artırdı.

İngiliz Guardian gazetesinde yayımlanan bir haberde, Jamie Paulin-Ramirez isimli kadının Hz. Muhammed’in karikatürlerini çizerek Müslümanları öfkelendiren Danimarkalı karikatürist Lars Vilkins’e düzenlenecek bir suikastla bağlantılı olduğu iddia edildi.

Haberin Devamı

Tıpkı JihadJane gibi sarışın ve mavi gözlü olan Paulin-Ramirez bu hafta sonu serbest bırakıldı. Ancak bu iki olay 11 Eylül’den sonra gündeme gelen ve büyük tepki toplayan ırk profili yönteminin terörle mücadelede etkin olamayacağına işaret etti.

HAARETZ: “ABD-İsrail ilişkileri son 35 yılın en kötü döneminden geçiyor”

İsrail’in Washington büyükelçisi Michael Oren, İsrailli diplomatlara, Başbakan Benjamin Netanyahu’nun “işlerin her zamanki gibi yürüdüğü” imajını çizmeye çalışmasına karşın, ABD-İsrail ilişkilerinin son 35 yılda yaşanan en büyük krizle karşı karşıya olduğunu söyledi.

Haaretz’in bildirdiğine göre, Oren’in Cumartesi gecesi toplu bir telefon konuşmasında bu uyarıyı yapmasının ardından Pazar günü, Netanyahu kabinenin üst düzey yedi bakanıyla ADB Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’ın talepleriyle ilgili istişare toplantılarını sürdürdü.

Haberin Devamı

Clinton, geçtiğimiz hafta ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın İsrail ziyareti sırasında Doğu Kudüs’ün Ramat Shlomo mahallesinde inşa edilecek yeni yerleşimlerle ilgili duyuruyu sert bir dille eleştirmiş ve çeşitli taleplerde bulunmuştu.

EL CEZİRE: İsrail ile ABD arasında diplomatik tansiyon yükseliyor

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın İsrail’i ziyareti sırasında Doğu Kudüs’te inşa edilecek yeni yerleşimlerle ilgili duyuru yapması iki ülke arasında gerginliğe neden oldu.

Başkan Barack Obama’nın baş danışmanı David Axelrod duyurunun zamanlamasını bir “hakaret” olarak nitelendirdi. Pazar günü NBC televizyonuna yaptığı açıklamada Axelrod, “Bu bir hakarettir, bir aşağılamadır. Ama daha da önemlisi bölgeye barış getirmek için gösterilen hassas çabaların temeline konmuş bir bombadır” dedi.

Haberin Devamı

Öte yandan El Cezire’nin bildirdiğine göre Başbakan Benjamin Netanyahu, yerleşimlerle ilgili bir soruşturma başlatılması emrini verdi. Netanyahu daha önce Biden’dan açıklamanın zamanlaması için özür dilemiş ancak inşaat emrinin iptali için bir adım atacağı yönünde hiçbir işaret vermemişti.

JERUSALEM POST: Abbas: İran birleşme görüşmelerine zarar veriyor

Filistin yönetimi lideri Mahmud Abbas, İran’ın El Fetih ve Hamas arasında kurulacak bir anlaşmaya engel olduğunu söyledi.

Jerusalem Post’un haberine göre Abbas, Tunus ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, “İran Hamas’ın Kahire anlaşmasını imzalamasını istemiyor” dedi. Abbas Filistinlilerin İran’ın kontrolünden kurtulması yönünde bir çağrı yaptı.

Haberin Devamı

THE NEW YORK TIMES: Afganistan’da militanlarla mücadele için özel şirketler görevlendirilmiş

Savunma Bakanlığı’nın iyi niyetli bir istihbarat programı görüntüsünün altında Afganistan ve Pakistan’daki özel şirketlerle militan olduğundan şüphelenilen kişilerin takibi ve öldürülmesi için anlaşma yaptığı iddia edildi.

New York Times, Afganistan ve ABD’deki askeri yetkililere ve işadamlarına dayandırdığı haberinde Savunma Bakanlığı’ndan Michael D. Furlong’un eski CIA ajanlarını ve Özel Kuvvetler askerlerini çalıştıran özel şirketlerle bir anlaşma yaptığını yazdı.

Şirketlerin şüpheli militanlar ve isyancı kamplarının yeri konusunda istihbarat topladığı ve elde edilen bilgilerin Afganistan ve Pakistan’daki askeri birimlere gönderildiği ifade edildi. CIA El Kaide üzerine düzenlenen operasyonlara insansız hava araçlarıyla katılıyordu ancak Furlong’un kaydı tutulmayan, gizli bir ajan operasyonu sürdürüyor olma ihtimali rahatsızlığa ve tartışmalara neden oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!