Türkiye ayakta

Güncelleme Tarihi:

Türkiye ayakta
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2010 00:00

Türkiye şehitlerine ağlıyor. Şehitlerini bir bir uğurluyor. Türkiye'nin dört bir yanında protesto gösterileri var.

Haberin Devamı

AYDINLI ŞEHİT SON YOLCULUĞUNA BÖYLE UĞURLANDI / WEB TV

UZUNKÖPRÜ ŞEHİDİ İÇİN AYAĞA KALKTI / WEB TV

KEŞANLI ŞEHİDE MUHTEŞEM UĞURLAMA / WEB TV

İŞTE ŞEHİTLER İÇİN DÜZENLENEN DEVLET TÖRENİ / WEB TV

BİZİ DE ASKERE ALIN - FOTO GALERİ

İŞTE ŞEHİTLERİMİZİN FOTOĞRAFLARI

El ele beklediler
Şehit Piyade Onbaşı Mustafa Kayın’ın (21) Edirne’nin Keşan İlçesi’ndeki cenaze törenine yaklaşık 7 bin kişi katıldı. Anne Sevgi ve baba Süleyman Kayın, şehit oğullarının cenazesini evlerinin bahçesinde el ele oturarak bekledi. Cenazede asker kıyafeti giymiş kızlar teröre lanet okudu, bazı vatandaşlar “Meclis’te PKK istemiyoruz’ pankartları taşıdı. Kayın, Keşan Asri Mezarlığı’nda defnedildi.

Ağabeyim ölmedi
Aydın-’da, şehit er Mehmet Ali Tosun’un (21) cenaze töreninde hayat durdu. 15 bin kişi, terhisine 60 gün kala şehit olan Tosun’un cenazesini karşılarken, “Meclis’te PKK istemiyoruz” ve “Apo’yu asmayan adam değildir” sloganları attı. Baba Tosun, “Oğlumla gurur duyuyorum. Ağlayıp o şerefsizleri güldürmeyeceğim” derken, kardeşi Fatma Tosun da “Onunla gurur duyuyorum. Ağabeyim ölmedi, şehit oldu” diyerek ağladı.

Baba: Kan akmasın
Şehit Piyade Onbaşı Sabahattin Derin’i (21) Muğla’nın Milas İlçesi’nde 10 bin kişi uğurladı. Cenazede binlerce kişi “Her Türk asker doğar”, “Hepimiz askeriz, silah isteriz’ sloganları attı. Anne Melek Derin, “Oğlum bizleri bıraktın nasıl gittin. Gittiğine inanamıyorum, ne olur geri dön” diye feryat ederken, baba Yaşar Derin, “Bir oğlumu feda ettim. İkinci oğlum da vatana feda olsun ama bu akan kan artık dursun” dedi.

Kalk ablam kalk
Ereğli’de şehit piyade er Ramazan Erdem’in (20) cenaze töreninde de öfke ve acı vardı. Bozhane Camisi’ndeki törende, eşi yıllar önce vefat eden şehidin babası Mustafa Erdem, güçlükle ayakta durabildi. Abla Emine Erdem, “Böyle gelmek için söz vermedin bana. Ablam kalk, ablam” diye feryat etti. Tabutun top arabasına taşınması sırasında kalabalık, “Açılım değil kan istiyoruz” sloganları attı. Şehit, Gökçeler Beldesi’ne toprağa verildi. m DHA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!