Türkiye ayakta

Güncelleme Tarihi:

Türkiye ayakta
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2010 00:48

Hakkari’nin Şemdinli ilçesindeki karakola PKK’lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda şehit olan 11 asker için 300 taksici İstanbul Taksim’de toplandı.

Taksiciler, bir saatlik eylemin ardından, kornalarını aralıksız çalıp, Türk bayrakları sallayarak dağıldı. İzmir’de de Cumhuriyet Meydanı’nda önceki gece toplanan 100 kadar taksi şoförü, hain saldırıyı protesto etti. İnternetteki sosyal paylaşım sitelerinde örgütlenerek Alsancak Gündoğdu Meydanı’nda buluşan 500’e yakın kişi, terörü lanetledi. Türk bayrakları taşıyan grup, İstiklal Marşı okuyup, saygı duruşunda bulunduktan sonra Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü. Yürüyüşte, “Vatan sana canım feda”, “Her Türk asker doğar”, “Ne mutlu Türküm diyene”, “Şehitler ölmez vatan bölünmez” sloganları atıldı. Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde İstiklal Marşı’nı okuyan grup, şehitlerin isimleri okunurken, hep birlikte “burada” diye bağırdı. Eylemciler, AK Parti ve hükümete tepki gösterirken, seve seve askere gideceklerini söylediler.
Edirne’de ise 649’uncu Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ve Kültür Etkinlikleri Haftası’nın bugün yapılacak açılışındaki konser ve eğlenceler, iptal edildi. ? DHA
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!