Türkiye asıllı Alman Amerika'da vuruldu

Güncelleme Tarihi:

Türkiye asıllı Alman  Amerikada vuruldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2014 10:10

Amerika'ya okumaya giden 17 yaşındaki Almanyalı Türk Diren Dede vurularak öldürüldü.

Haberin Devamı

Hamburg'tan ABD'ye öğrenci değişim programıyla on aylığına giden Diren Dede tüfekle vurularak öldürüldü. Montana Eyaleti'nde gerçekleşen olayda 29 yaşındaki Markus Kaarma, geceyarısı garajına giren Dede'yi tehdit olarak gördüğü için silah çektiğini söyledi.
Dede, öğrenci değişim programı çerçevesinde Amerika'ya gitmişti. Kısa sürede arkadaşlıklar edinen ve okulun futbol takımında oynayan genç, sınıf arkadaşları ve öğretmeni tarafından seviliyordu. Almanya'ya dönüşüne az kalmıştı. Ancak dönemeden vurularak öldürüldü.

4 EL ATEŞ ETTİ

İddiaya göre cinayet şöyle gerçekleşti. Pazar günü gece yarısı sularında ev sahibi 29 yaşındaki Markus Kaarma ve eşi Janelle alarm sistemi tarafından uyarıldı. Garaja birinin girmiş olduğunu anlayan çift, kamera görüntüsünden bir gölge farketti. Bunun üzerine silahını kuşanan Kaarma, garaja doğru koşarken, eşi birinin "dur, bekle" dediğini duydu. Ancak Kaarma beklemeyip karanlık alana dört el ateş etti. Kafasından ve kolundan vurulan genç Türk hastanede can verdi.

Haberin Devamı

NEDEN ORADAYDI?

Diren'in 19 yaşındaki arkadaşı, olay gününde eve birlikte gittiiklerini ve o sırada 1.5 metre açık garaj kapısını fark ettiklerini anlattı. İddianamede, Dede'nin oraya içki bulmak umuduyla girdiği ifade edildi. Dede, öğrenci değişimi çerçevesinde misafir olduğu ailenin de içkileri garajda barındırdıklarını biliyordu. Aynı semtte oturan Kaarma'nın ise garajını iki kez soyulduktan sonra bilerek açık bıraktığı ve potansiyel hırsızları teşvik etmek için çanta bile bıraktığı öne sürüldü. Markus Kaarma, "Evimin garajında alarm çaldı. Onun garajda hırsızlık yaptığını düşündüm" dedi.

KAARMA: "KAHROLASI ÇOCUKLARI VURACAĞIM"

Olaydan bir kaç gün önce kuaförde bulunan Kaarma'nın, "Kahrolası çocuklardan birinin gelmesini bekliyorum. Onları vuracağım" dediği saptandı. Kaarma'nın üç gün boyunca silahlı olarak evine girecek hırsızları beklediği de iddialar arasında. Polis, Kaarma'ya adam öldürmekten dava açtı. Suçlu bulunduğu takdirde on ile 100 yıl hapis cezasına çarptırılabilir. Ancak Kaarma’nın yargılanıp yargılanmayacağı belli değil çünkü eyalette yaşayanların bu tür durumlarda evlerini koruma hakları var.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!