Türkiye-AB toplantıları hızlandı

Güncelleme Tarihi:

Türkiye-AB toplantıları hızlandı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2008 12:02

Türkiye ile AB arasında bakanlar düzeyindeki toplantılar hızlandı. Ankara’da gerçekleşen Türkiye-AB Troykası toplantısının ardından 27 Mayıs’ta Türkiye-AB Ortaklık Konseyi toplantısı yapılacak. Bu arada, yeni müzakere başlıklarının açılması planlanan hükümetlerarası Katılım Konferansı'nın ise, 22 Haziran’da düzenlenmesi kesinleşti.

6 Mayıs’ta Ankara’da gerçekleşen, bakanlar düzeyindeki Türkiye-AB Troykası toplantısından sonra yine bakanların düzeyindeki Türkiye-AB Ortaklık Konseyi’nin, 27 Mayıs’ta Brüksel’de yapılacağı bildirildi.

Bu arada, Türkiye’nin AB müzakereleri sürecinde yeni başlıkların resmen açıldığı ve kapatıldığı hükümetlerarası niteliğindeki Katılım Konferansı’nın ise, 22 Haziran’da Lüksemburg’da gerçekleşeceği bildirildi.

Konferansta en az iki başlığın açılması bekleniyor. Geçen Aralık ayında Portekiz Dönem Başkanlığı sona ermeden hemen önce düzenlenen Katılım Konferansı’nda da iki başlık açılmıştı.

Bu arada, müzakereye hazır, teknik hazırlıkları tamamlanan çeşitli fasılların bulunduğu belirtiliyor.

Böylece, Slovenya Dönem Başkanlığı'nın sona ereceği 30 Haziran’a sekiz gün kala yeni müzakere başlıkları açılmış olacak. Bunun, Türkiye’nin müzakere sürecinin devam ettiği, durmadığı izleminin verilmesi açısından büyük önem taşığı vurgulanıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!