Türkeş'in miras davası başvuru olmazsa düşecek

Güncelleme Tarihi:

Türkeşin miras davası başvuru olmazsa düşecek
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2001 14:04

Türkeş ailesinin miras davası müracaata kaldı. Seval Türkeş, 3 ay içinde mahkemeye başvurmazsa dava düşecek.

Haberin Devamı

Alparslan Türkeş'in İngiltere'deki hesabında bulunan dövizi çeken, birinci eşinden kızları Umay Günay ve Ayzıt Türkeş'ten, bu paradan döviz olarak miras paylarına düşen miktarın tahsili istemiyle ikinci eşi Seval Türkeş ve çocuklarının açtığı alacak davası, müracaata bırakıldı. Dosya için davacı Seval Türkeş ve çocukları, 3 ay içinde mahkemeye başvurmazsa dava açılmamış sayılacak.



Ankara 11. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasına, davacılar ve avukatları katılmazken, davalılar avukatı Umur Tamur hazır bulundu.



Tamur, davanın 2.5 yıldır sürdüğünü belirterek, davacı tarafın 13 oturumdan 8'ine katılmadığını kaydetti. Kendilerin de davayı takip etmeyeceğini belirten Tamur, dosyanın işlemden kaldırılmasını istedi.

Haberin Devamı


Yargıç İsmail Hakkı Asarlıoğlu, takibi taraflarca yenileninceye kadar dosyanın işlemden kaldırılmasına karar verildiğini bildirdi.



Müracaata kalan dosya için davacı Seval Türkeş ve çocukları, 3 ay içinde mahkemeye başvuruda bulunmazsa dava açılmamış sayılacak.



DAVA 2.5 YILDIR SÜRÜYOR



Dava dilekçesinde, Alparslan Türkeş'in 4 Nisan 1997 tarihinde ölümünden 1 yıl sonra, davacılar Seval Türkeş ile çocukları Ahmet Kutalmış ve Ayyüce'nin, Türkeş'in İngiltere'deki Deutsche Bank'ta hesabının bulunduğu yolunda duyumlar üzerine bu bankaya müracaat ettikleri belirtiliyor.



Deutsche Bank'ın müracaata yanıt verdiği ifade edilen dilekçede, yanıtta, 575 bin 28 mark ve 845 bin 475 doların Ayzıt Türkeş adına, 367 bin 549 sterlinin de Umay Günay adına 27 Mayıs 1997 tarihinde transfer edildiğinin ifade edildiği kaydediliyor.



Seval Türkeş ve çocuklarının yasal miras paylarının davalılar üzerine geçtiği öne sürülen dilekçenin son bölümünde, Ayzıt Türkeş'ten 266 bin 977 mark ve 392 bin 540 dolar, Umay Günay'dan da 170 bin 668 sterlinin tahsil edilmesi isteniyor.



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!