Turkcell cep telefonlarının niye çalışmadığını açıkladı

Güncelleme Tarihi:

Turkcell cep telefonlarının niye çalışmadığını açıkladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 1999 00:00

Haberin Devamı

Turkcell'in açıklamasına göre deprem bölgelerinde cep telefonları sadece aşırı yoğunluktan değil, baz istasyonlarından kimilerinin sistem dışı kalmasından ötürü de aksıyor. Çalışmalar sürüyor.

Özellikle İzmit, Çınarcık, Yalova, Adapazarı, Gölcük gibi depremden yoğun biçimde etkilenen bölgelerde cep telefonları hala çalışmıyor.

Turkcell'den yapılan açıklamaya göre bunun nedeni abonelerin telefona yüklenmesi, sistemin bu yoğunluğu taşıyamaması. Ancak bazı bölgelerde Turkcell'in baz istasyonlarında da arızalar var.

Açıklamaya göre Turkcell açısından durum şöyle:

İZMİT: Turkcell'in 28 istasyonu var. Bunların hepsi çalışıyor. Aşırı yoğunluk nedeniyle görüşme yapılamıyor.

ÇINARCIK: Bursa'daki Turkcell ekipleri bölgede çalışmalarını sürdürüyor.

YALOVA: Burada Merkez, Cumhuriyet Caddesi ve Termal'deki istasyonlar çalışıyor, diğer istasyonların çalışabilmesi için Türk Telekom'la transmisyon çalışmaları sürüyor. Bölgeye bir de mobil baz istasyonu yollandı.

ADAPAZARI: Dörtyol ve Türk Telekom'daki baz istasyonları çalışıyor. İki mobil istasyon bölgeye gönderildi. Diğerlerinin çalışabilmesi için Türk Telekom'la görüşmeler sürüyor.

GÖLCÜK: Değirmendere, Merkez ve Donanma Komutanlığı baz istasyonları Türk Telekom'un transmisyon sisteminin hizmete girmesini bekliyor. Bir mobil istasyon bu bölgeye gönderiliyor.

BEDAVA CEP TELEFONU

Turkcell bu bölgelerdeki kriz masalarına 10'ar cep telefonu gönderdi. İsteyenler bu telefonları kullanarak ücretsiz olarak haberleşecekler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!