Türkçe duaya teşekkür

Güncelleme Tarihi:

Türkçe duaya teşekkür
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2000 00:00

Haberin Devamı

Hava Şehitleri anıldı

Ankara Cebeci Şehitliği'ndeki törenin dini bölümünde okunan Kuran-ı Kerim'in Türkçe açıklaması da yapıldı. Hava Kuvvetleri Komutanı Org. Celasin, hocalara teşekkür etti ve ‘‘Hiç değilse, ne söylendiğini anlayabildik’’ dedi.

HAVA Şehitleri dün tüm yurttaki şehitliklerde dini ve resmi törenle anıldı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu, yayınladığı mesajda, ‘‘Yüce milletimizin daima engin sevgi ve güvenini kazanmış, ondan aldığı destekle her geçen gün daha da güçlenen Türk Silahlı Kuvvetleri ve onun ayrılmaz bir parçası olan kahraman Hava Kuvvetleri, büyük önder Atatürk'ün bizlere emanet ettiği demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğünün teminatıdır’’ dedi.

Ankara Cebeci Şehitliği'ndeki törene Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ergin Celasin ve MGK Genel Sekreteri Cumhur Asparuk katıldı. Törenin dini bölümünde, Doç. Fatih Çollak tarafından okunan Kuran-ı Kerim, Diyanet İşleri Yüksek Kurul üyesi Şerafettin Gölcük tarafından Türkçe'ye tercüme edildi. Orgeneral Celasin, Şehitlik Şeref Salonu'ndaki özel defteri imzalamasının ardından karşılaştığı Çollak ve Gölcük'e teşekkür ederek, ‘‘Bakın, ben bundan çok memnun oldum. Hiç değilse, ne söylendiğini anlayabildik. Bu çok önemli bir şey’’ dedi.

Kayseri Kartal Hava Şehitliği'nde de Arapça olarak okunan dua, Müftü Yardımcısı Mustafa Güraslan tarafından Türkçe'ye çevrildi. Töreni başları açık olarak izleyen subay eşleri ve protokoldeki kadınlar, dua okunurken çantalarından çıkardıkları eşarpları taktılar.

Hava Şehitleri, İstanbul Fatih Tayyare Parkı ve Edirnekapı Hava Şehitliği, İzmir Kadifekale Şehitliği, İzmit Bağçeşme Şehitliği, Manisa Hava Şehitleri Şehitlik Anıtı, Diyarbakır Hava Şehitliği Mezarlığı, Adana Asri Mezarlık Şehitliği, Gaziantep Asri Mezarlık Şehitliği, Çanakkale'de Cumhuriyet Meydanı ve İntepe Hava Şehitliği, Edirne Sarayiçi Balkan Şehitliği ve Eskişehir Hava Şehitliği'nde törenlerle anıldı. Törenlerde saygı atışı yapıldığı, İstiklal Marşı okundu ve çelenkler konuldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!