Türkan Şoray izdihamı

Güncelleme Tarihi:

Türkan Şoray izdihamı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2009 00:00

GAZİANTEP'te filmlerinde kullandığı kostümlerden oluşan ‘Beyaz Perdede Kostümler’ sergisinin açılışına katılan Türkan Şoray'ı yakından görmek isteyen kadınlar izdihama neden oldu

Haberin Devamı

TÜRKAN ŞORAY İZDİHAMI(FOTO GALERİ)

Gördüğü sevgi seli karşısında şaşıran Şoray, güvenlik görevlilerinin müdahalesiyle ezilmekten son anda kurtarıldı.
Fiba Holding'in organizasyonuyla M1 Alışveriş Merkezi'nde açılan sergiye sabah erken saatlerinde akın eden çoğu kadın yüzlerce kişi, Şoray'ın bulunduğu masaya koştu. İzdiham nedeniyle Türkan Şoray ile bazı kişiler ezilme tehlikesi atlattı. Şoray, etrafında ‘etten duvar' ören güvenlik görevlileri tarafından kurtarıldı. Bu arada görevliler sık sık platformun kalabalığı taşımayacağı uyarısında bulundu. İzdiham kalabalığın sıraya sokulmasıyla sona erdi.
Sergi Kataloğu'ndan elde edilecek gelirle Gaziantep Üniversitesi'nde okuyan maddi durumu yetersiz öğrencilere burs sağlanacağı belirtilirken Türkan Şoray gazetecilerin sorularını yanıtladı. Sansürün var olduğu Yeşilçam döneminde filmlerin daha çok mutlu sonlarla bittiğini kaydeden Şoray, buna rağmen o filmlerdeki duygunun apayrı yeri olduğunu söyledi. Kendisinin unutamadığı filmler arasında ‘Dönüş’, ‘Cemo’ ve ‘Selvi Boylum, Al Yazmalım’ filmlerinin yanı sıra yönetmenliğini yaptığı filmler olduğunu belirten Şoray, “Günümüzde de kendi dönemini yansıtan oldukça başarılı sinema örnekleriyle karşılaşıyoruz. İnanıyorum ki Türk sineması daha iyi yerlere gelecektir” dedi. Gaziantep'te öğrencilerin eğitimi adına küçük de olsa katkıda bulunmaktan dolayı oldukça mutlu olduğunu anlatan Şoray, “Önümüzdeki dönemde bir televizyon dizisinde rol alacağım. Ayrıca gelecek yıl yönetmen koltuğuna oturacağım bir film projem var. Projeler geldikçe değerlendiriyoruz” diye konuştu.
Sergi açılışına Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yavuz Coşkun, Fiba Holding Yönetim Kurulu üyesi Murat Kazaz ve çok sayıda davetli katıldı. ‘Beyaz Perdede Kostümler’ adını taşıyan sergi açılışında konuşan Fiba Holding Yönetim Kurulu üyesi Murat Kazaz daha önce Ankara ve İstanbul'da düzenlenen serginin, Gaziantep Üniversitesi öğrencilerine yapılacak eğitim desteği kapsamında Anadolu’da ilk kez Gaziantep’e taşındığını söyledi. Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Coşkun da, Türkan Şoray'ın beyaz perdedeki başarısının yanında iyi kalpliliğini de bir kez daha gösterdiğini anlattı.
Şoray'ın 1960'ta ‘Köyde Bir Kızı Sevdim’ adlı filmden başlayarak yaklaşık 200 filmde kullandığı kostümler 20 Nisan’a kadar görülebilecek. Sergi kapsamında arıca Nakıp Ali Sineması’nda ‘Türkan Şoray filmleri’ ücretsiz olarak gösterimde bulunacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!