Türk tutuklu dehşeti

Güncelleme Tarihi:

Türk tutuklu dehşeti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 1998 00:00

Haberin Devamı

Almanya'nın Bonn kentinde gözaltındaki bir Türk, polisleri silahla tehdit edip ellerinden kaçtı. Girdiği evde bir kişiyi rehin alan çılgın Türk, öldürme tehdidiyle eylemini sürdürüyor.

Bonn'da bir kadının şikâyeti üzerine önceki akşam gözaltına alınan Mehmet K. geceyi Siegburg'da karakolda geçirdi. Gündüz çıkarıldığı mahkemece tutuklanan çılgın Türk'ün, cezaevinde yer olmadığı için dün geceyi de Emniyet Müdürlüğü'nde geçirmesine karar verildi.

Silahını çekip kaçtı

Mehmet K. Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken henüz nasıl elde ettiği bilinmeyen silahını çekerek polislerin elinden kaçtı. Yoldan geçen bir aracı durdururak, sürücüyü rehin alan, kadın ticareti, fuhuşa teşvik, şantajla suçlanan 28 yaşındaki Türk tutuklu, otomobille kaçmaya başladı. Alarma geçen polis, kaçağı yakalamak için takibe başladı.

İlk rehineyi bıraktı

Türk zanlı rehin aldığı sürücüyü Bonn yakınlarındaki Meckenheim'da serbest bıraktı. K., daha sonra durdurduğu bir başka arabayı sürücüsünü rehin alarak kaçışını sürdürdü. Mehmet K.'nın Meckenheim ile Reinbach arasındaki Kleinaltendorf'da, Bonn Üniversitesi Ziraat Fakültesi'ne ait meyve yetiştirme çiftliğindeki binalardan birine saklandığı belirlendi.

Psikologların çabası

Polis çevreyi sararken çılgın Türk, polisin dağılmaması halinde rehineyi öldüreceği tehdidinde bulundu. Rehine sayısının kesin olarak bilinmediği açıklanırken, K.'yı teslim olmaya ikna etmek için özel psikologlar görevlendirildi. Çılgın Türk'ün silahı nasıl temin ettiği henüz öğrenilemedi. Bir iddiaya göre Mehmet K.'ya mahkemeden çıkarken, polis arabasına binmeden önce, bir kişi tarafından silah verildi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!