Türk tırına roket saplandı

Güncelleme Tarihi:

Türk tırına roket saplandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2012 15:53

Suriye'nin Türkiye'ye açılan sınır kapısı Bab-Al Hava yakınlarında Suriyeli askerler ile muhalifler arasında çıkan çatışmaların ortasında kalan Türk tırı, motorunun ön kısmına roket saplanmış halde Türkiye'ye getirildi.

Haberin Devamı

Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ndeki Cilvegözü Sınır Kapısı'na 4.5 kilometre uzaklıktaki Suriye'nin Bab-Al Hawa Sınır Kapısı'nda geçen cuma gecesi Suriyeli askerler ile muhalifler arasında çıkan çatışmalarda beş Türk tırı kurşunların hedefi oldu.

SURİYE'DE TÜRK TIR'INA ROKET SAPLANDI / WEB TV

Saldırıya uğrayan tırlardan birinin sürücüsü 50 yaşındaki Bostan Güler, aracını bugün Türkiye'ye getirmeyi başardı.

TIR'ın ön kısmında motor bölümüne saplanan roket ve çok sayıda kurşun izi saldırının boyutlarını gözler önüne serdi.

"ARAÇTA OLMADIĞIMA SEVİNDİM"

Mersin'den yüklediği mısırı Suriye'de bir başka tıra nakletmek için gümrük sahasında bıraktığını, diğer Türk şoförlerle geceyi Reyhanlı'daki evinde geçirmek için ayrıldığını anlatan Güler, "Meslektaşlarım Suriye gümrük kapısında çatışma çıktığını ve tırlarımızın hasar gördüğünü söylediğinde inanmadım. Tırın motor bölümüne roketin saplandığını ve kurşun deliklerini gördüğümde, aracımda olmadığıma sevindim" dedi.

Haberin Devamı

TIR'a Cilvegözü Gümrük Kapısı'nda güvenlik güçleri hasarlı tırı inceleyip, işlem yaptı.

Öte yandan sınır kapısında ticaret yapan Özgür İsmail Taş da aynı gece kurşunlanan otomobiliyle Türkiye'ye geldi. Türk plakalı çok sayıda taşıtın tarandığını söyleyen Özgür İsmail Taş, "Bir anda silah sesleri duydum. İnsanlar bir taraflara koşuyordu. Arabama binerek hızla uzaklaşmak isterken, arka camın üst köşesine kurşun isabet etti. Ölümden döndüm" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!