Türk Telekom'un sabit ücretine karşı 150 bin imza

Güncelleme Tarihi:

Türk Telekomun sabit ücretine karşı 150 bin imza
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2008 13:32

TÜKETİCİLER Birliği'nce 29 Mart'ta başlatılan ‘Sabit Soyguna Son’ adı verilen kampanya kapsamında Konya'da Hacıveyiszade Camii önünde stand açıldı. Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya, topladıkları 150 bin imzayı 250 bine çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Kaya, Türk Telekom tarafından tüketicilerin hiçbir hizmet karşılığı olmadan tarifesine göre değişen rakamlarda sabit ücret ödemek zorunda bırakıldığını savundu. Kaya, şöyle dedi:

“Standart hat abonesi olan bir tüketici yılda 170 bin YTL sabit ücret ödemektedir. Bu paraya 1287 yumurta, 425 ekmek, 12.5 kilo et, 5.78 gram külçe altın ve 50 litre benzin alabilir. Bu parayı sabit ücret olarak ödemek zorunda kalan tüketiciler, bu ücreti ‘sabit soygun' olarak nitelendirmektedir. Türk Telekom'un bu ücreti almak konusundaki ısrarlı tutumu nedeniyle imza kampanyası başlattık. Şuana kadar 150 bin imza topladık. Hedefimiz; 250 bini geçmek. Amacımıza ulaştığımızda topladığımız imzaları ilgili kurum ve kuruluşlara vereceğiz.”
Başkan Kaya, Türk Telekom'un tüketicinin sabit ücrete olan tepkilerini dikkate almalarını ve sabit ücret uygulamasına son vermesini istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!