Türk sineması Toronto Festivali'nde

Güncelleme Tarihi:

Türk sineması Toronto Festivalinde
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2008 15:28

Kanada'nın başkenti Toronto'da bu yıl 33'ncü kez düzenlenen Toronto Film Festivali 4 Eylül'de başladı. Dünyanın dört bir yanından katılan yapıtlarla 13 Eylül'e kadar sürecek olan festivalde Fatih Akın, Yeşim Ustaoğlu, Nuri Bilge Ceylan, Semih Kaplanoğlu ve Ferzan Özpetek'in filmleri de gösterilecek.

Haberin Devamı

George Clooney, Steven Soderbergh'in 4 saatlik Che Guevara flimiyle büyük ilgi çeken Benicio Del Toro, Coen Biraderler, Susan Sarandon ise festivali renk katan Hollywood ünlüleri.

Toronto Film Festivali'nin programında dünyanın 64 ülkesinden 249 sinemacının yapıtları yer alıyor. Bunlar arasında Türk yönetmenler de var.

Yeşim Ustaoğlu'nun Pandora'nın Kutusu, Semih Kaplanoğlu'nun Venedik Film Fsetivali'nde yarışan Süt, Nuri Bilge Ceylan'ın Üç Maymun filmleri festival kapsamında gösterilecek.

Ferzan Özpetek; İtalyan yazar Melanie Mazzucco'nun aynı adlı romanından uyarladığı Mükemmel Bir Gün ile Toronto'da. Fatih Akın ise New York I Love You adlı kolektif çalışmanın yönetmenlerinden biri. Bu yapıta kısa filmleriyle katkıda bulunanlar arasında Scarlett Johansson, Natalie Portman, Brett Ratner, Andrei Zvyagintsev, Mira Nair gibi ünlüler de bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!