Türk seyircisini seviyoruz

Güncelleme Tarihi:

Türk seyircisini seviyoruz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2008 00:00

Depeche Mode yeni albüm öncesi 28 şehri kapsayan “Tour of the Universe” adlı bir turneye çıktı.

Haberin Devamı

Depeche Mode yeni albüm öncesi 22 ülke ve 28 şehri kapsayan “Tour of the Universe” adlı bir turneye çıktı. Bu büyük turnenin üçüncü ayağında ise İstanbul var.
Purple Concerts’in organizasyonuyla 14 Mayıs’ta İstanbul’da konser verecek olan grubun kurucusu Andy Fletcher ile Depeche Mode şarkılarına hayat veren Martin Gore, Kelebek'in sorularını Berlin'de yanıtladı. Daha önce Türkiye'yi birkaç kez ziyaret eden ikili, "Türk seyircisini seviyoruz" dedi.

Depeche Mode yeni albüm öncesi "Tour of the Universe" (Evren Turnesi) adı altında 22 ülke ve 28 şehri gezecek. Bu büyük turnenin üçüncü ayağında Purple Concerts’in organizasyonuyla 14 Mayıs’ta İstanbul’da konser verecek olan grup, stadyum konserlerinden oluşacak turneleriyle ilgili açıklamayı Berlin’de yaptı.
Gri bulutların arasından Berlin’e inerken biraz ürktük fakat beklediğimizden daha sıcak bir hava ile karşıladı bizi şehir. Purple Concerts’ten Cengizhan Yeldan, Duygu Altuğ, ben ve diğer basın mensubu arkadaşlar ile taksiye bindik.

Türk seyircisini seviyoruz
İstikamet Depeche Mode’un basın toplantısı, Berlin Olimpiyat Stadyumu. Giderken taksi şoföründen rica edip Depeche Mode CD’mizi çalıp çalamayacağını sorduğumuzda bize gülümseyip "Memnuniyetle şu anda benim CD çalarımda da ’Depeche Mode’ var" dedi. "Böyle bir olasılık binde bir olur" demeyin son albümü, korsan müzik piyasasına rağmen 70 milyon satmış olan bir gruptan bahsediyoruz. Biz şarkılarımızı dinlerken kendimizi stadyumda bulduk. Avrupa’dan gelmiş basın mensuplarının yanı sıra yaklaşık 1000 Depeche Mode fanı efsaneleşen üçlüyü görebilmek için orada bekliyorlardı. Tam olarak 30 dakika süren toplantı boyunca Dave Gahan, Martin Gore ve Andy Fletcher kendilerine sorulan soruları cevapladılar. Yaptıkları depresif şarkılara oranla oldukça eğlenceli geçen basın toplantısının sonunda toplantıyı sunan görevli "Bu stand up shov için Depeche Mode’a çok teşekkür ediyoruz" dedi. Bir sonraki gün grubun kurucusu Andy Fletcher ve Depeche Mode şarkılarına hayat veren Martin Gore ile özel röportaj yapma fırsatını yakaladık. İşte o röportaj.

Haberin Devamı

Yeni bir albüm üzerinde çalışıyorsunuz, bundan biraz bahsedebilir misiniz?

- Martin Gore (M.G.): Albüm üzerinde çalışıyoruz. Henüz albümün adı ya da şarkılar hakkında konuşmak için çok erken.

Haberin Devamı

- Andy Fletcher (A.F.): Albümle ilgili kesinleşen tek bir şey EMI ile anlaşma yaptığımız.

Peki ne tür bir albüm yapmayı düşünüyorsunuz?

- M.G.: Dünkü genel basın toplantısında da dediğim gibi sanırım insanlar bizim bu konular hakkında çok fazla düşündüğümüzü sanıyor. Ama böyle bir şey yok. Bence insanlar çok fazla düşünüyor.

- A.F.: Şu sıralar stüdyo çalışmaları dışında yeni tura konsantre olduk.

Yani turunuzla ilgili neler hissediyorsunuz?

- A.F.: Gerçekten de çok zor bir görev aslında. Bizi dinleyenler her zaman çok iyiydi. İlk defa stadyum

/images/100/0x0/55eacd0df018fbb8f8978bc8
konserleri vermek üzere bir turneye çıkıyoruz bu da çok heyecan verici.

Haberin Devamı

- M.G.: Aslına bakarsanız büyük mekanlar ile küçük yerlerde çıkmanın bizim için çok büyük farkı yok ama böyle bir turneye çıkmak bizim için büyük bir olay.

Bilet fiyatlarından şikayetçi olanlara "Özel bir sahnemiz olacak ve bu da maliyetli oluyor" dediniz. Özel bir şov olacak mı bu yıl?

- A.F.: Tam olarak karar vermedik ama güzel bir sahne şovu sunmak istiyoruz. Bu yılın sonlarına doğru turnede çalacağımız şarkı listesini ve detayları konuşacağız. Özel bir şeyler olacağının garantisini verebiliriz.

- M.G.: Zaten sahneye çıkıp sadece enstrüman çalınması da benim için çok heyecan verici olmuyor. Bir şeyler yapılmalı.

TÜRK SEYİRCİSİNİSEVİYORUZ

Neden "Universe" adını verdiniz tura?

- A.F.: Hiçbir zaman bu kadar büyük bir turneye çıkmamıştık. Biraz eğlenceli bir başlık oldu gerçi ama hedefimiz büyük kitlelere ulaşmak.

Haberin Devamı

Bir önceki turneniz hakkında çok spekülasyon çıkmıştı hatta fanlarınızdan olumsuz tepkiler de geldi bu durum sizi etkiledi mi?

- M.G.: Bizim için çok olumlu ve iyi bir turneydi. Acımasız fanlarımız var bazen çok komik şeyler yazıyorlar. Her zaman herkesi memnun edemezsiniz sonuç olarak.

Şarkılarınız yıllardır cover’lanıyor. Bugüne kadar yapılmış en iyi cover hangisiydi?

- M.G.: "Personal Jesus" Johnny Cash versiyonu çok iyiydi.

Türk seyircisini seviyoruz
Marilyn Manson’un "Personal Jesus"u nasıl bir coverdı?

- M.G.: O da iyiydi ama bizim yaptığımıza çok yakındı. Aslına bakarsanız birinin sizin şarkınızı cover’laması çok iyi ve onur verici bir duygu.

Haberin Devamı

Türkiye’ye daha önce iki kere geldiniz. Türk seyircisini nasıl buldunuz?

- A.F.: Türk seyircisini seviyoruz. Martin oraya daha sık geldi. Hatta bir iki kere DJ’lik yaptı İstanbul’da. Gerçekten de büyük bir şehir.

- M.G.: Evet Türkiye’deyken şanslıydık çünkü turne esnasında 3-4 gün geçirme şansımız oldu.

Müzik piyasasını etkileyen korsan müzik paylaşımı hakkında ne düşünüyorsunuz?

- A.F.: Sonuçta biz de küçükken kasetleri kopyalıyorduk. Bu her zaman vardı ve olacak gibi de görünüyor. Müzik firmalarının günden güne küçülmesi de buna bağlanıyor. Yine de bizler şanslıyız. Sonuçta fanlarımız bizi hiç yalnız bırakmıyor. Her zaman albümlerimizi satın alıyorlar.

- M.G.: Aslına bakarsanız müzik şirketleri yıllar önce albüm fiyatlarını çok yüksek fiyatlarda tuttuğu için böyle oldu. Sonuçta 15 Sterlin’e albüm satılıyordu. Fiyatı düşürselerdi böyle olmazdı

/images/100/0x0/55eacd0df018fbb8f8978bcc
Magazinlik bir durumumuz olmadı

Sizin hakkınızda yapılmış en çılgınca dedikodu neydi?

- Andy Fletcher: Açıkçası magazinlik bir durumumuz olmadı. Takip edildiğimizi hatırlamıyorum. Biz diğer ünlüler gibi bir hayat yaşamıyoruz. Bu da magazinin ilgisini çekmiyor.

- Martin Gore: Bir keresinde İngiltere’de arkadaşlarımızla bir gece kulübüne gitmiştik. Orada biri gelip bize 150 Sterlin’e skandal haberi çıkartabileceğini söyledi. Yanımızdaki arkadaşlarımızla adamın bize söylediği fiyata "Sadece 150 sterlin mi" diye çok gülmüştük.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!