Türk seyircisi bu korkuyu sevdi

Güncelleme Tarihi:

Türk seyircisi bu korkuyu sevdi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2008 10:55

Türk sinemasında fazla rastlanmayan korku filmlerinin en yeni örneği olan Semum gösterime girdiği ilk hafta gişe rekortmeni oldu. Hasan Karacadağ'ın imzasını taşıyan film, dev yapımları geride bırakarak gişe birinciliğini elde etti. Film dört günde 100 binden fazla sinemaseveri salonlara çekmeyi başardı.

Haberin Devamı

FİLMİN FRAGMANINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

İlk filmi Dabbe ile tanınan Karacadağ'ın gerçek olaylardan yola çıkarak beyazperdeye taşıdığı filmin başrollerini Ayça İnci, Burak Hakkı, Cem Kurtoğlu, Sefa Zengin paylaşıyor.

Semum, İzmir’de kendi halinde biri olarak hayatına devam eden ve paranormal olayların hiçbir türlüsüyle ilgisi olmayan Canan Karaca’nın aniden yaşamaya başladığı korkunç saatler, Hasan Karacadağ’ın bu yeni bir filmini çekmesi için esin kaynağı oldu. Önceleri sadece dumanımsı bir karartı olarak evin değişik yerlerinde görüntüler gören Canan Karaca, daha sonra geceleri üzerine çöken ve Anadoluda ‘Karabasan’ olarak geçen ürkünç anları yaşamaya başladı. Gördüklerini Cehennem Günlüğü adıyla Hasan Karacadağ’a bir mektupla anlatan Canan Karaca, Semum'un sinemalaştırılmasına ve Türkiye’de bir ilk olarak tarihe geçen yaratık filminin çekilmesine vesile oldu.

Haberin Devamı

İZLEYİCİLER FİLMİN SIRRINI İYİ SAKLADI

İzleyicilerin özellikle korku sahnelerini ve filmin finalindeki sürprizleri birbirine anlatmayarak  filmin sırlarını koruması yapımcıları sevindirdi. Geçtiğimiz yıllarda Hollywood’un en çok hasılat yapan korku filmi, 6.His’in finalindeki sürpriz bazı yazarlar tarafından köşelerinde yazılınca dava konusu olmuştu. Semum’un özellikle son 20 dakikasına yayılan sürpriz korku sahnelerinin izleyiciler arasında şifreli kelimelerle anlatılması filme olumlu etkide bulundu. Türk izleyicilerinin bu davranışını filmin haklarını korumaya karşı iyi niyetli bir refleks olarak düşünen yapımcılar, bu durumun sürmesi halinde hasılatın düşmeyip yükselişe geçeceğini belirttiler.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!