Türk sekretere ödenen tazminata öfke

Güncelleme Tarihi:

Türk sekretere ödenen tazminata öfke
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2011 01:27

ABD’nin küçük bir kasabası bir Türk’ün davası nedeniyle isyanda. Başsavcı tarafından taciz edildiğini söylemesine rağmen dikkate almayan belediyeyi köşeye sıkıştıran Fulya Hanım’ın davası kasabaya 500 bin dolara mal oldu. Mathuenlilerin isyanı ise paraların, kendi vergileriyle ödeniyor olması.

Haberin Devamı

ABD’nin Massachussetts eyaleti, bir Türk kadının kendisine yapılan cinsel tacizi ortaya çıkarmasının ardından yaşananlarla çalkalanıyor. Mathuen kasabası belediyesinde sekreterlik yapan Fulya G.C., 2005 yılında, aynı binada görev yapan şehrin başsavcısı Maurice Lariviere’in, kendisine cinsel tacizde bulunduğunu iddia ederek önce belediyeye şikâyet etti; ancak ciddiye alınmayınca 2007 yılında hem belediyeye hem de tacizciye karşı dava açtı. Dava, tarafların önceki gün mahkeme dışında anlaşmasıyla sonuçlandı. Başsavcı Lariviere, bu anlaşma karşılığında Capanelli’ye bilinmeyen miktarda tazminat ödemeyi kabul etti. Fulya G.C., belediye ile de 250 bin dolar bedel karşılığında el sıkışarak davasını geri çekti.

‘Hatanızı biz ödüyoruz’

Öte yandan, bu olay nedeniyle kasaba sakinleri, oldukça kızgın. Dört yıldır süren bu davanın belediyeye olan yükü 489 bin 961 dolar tutunca ortalama kişi başı geliri diğer Amerikan kasabalarının çok gerisinde olan Mathuen sakinleri, yetkililere tepki gösterdi. “Ödediğimiz vergiler nelere gidiyor? Biz hizmet bekliyoruz, sizin hatalarınızı neden ödeyelim” diye tepki gösterdi. 43 bin 786 nüfuslu kasabadan internete yansıyan bu tepkiler şimdilik susacak gibi değil.

Haberin Devamı

Savcıya kamera tuzağı

MATHUEN polis departmanı şefi Joseph Solomon ve yardımcısı Joseph Alaimo, başsavcının çalıştığı ofise gizli kamera koyarak cinsel tacizlerini aynı binadaki belediye başkanının ofisinden izlemişti. Başsavcı, Fulya Hanım’ı öpmeye ve daha ileri gitmeye kalkınca, koridordaki tuvalette gizlenen sivil polisler derhal odaya girerek Lariviere’yi tutuklamışlardı.
Başsavcı olayın ardından istifasını verirken, Fulya G.C. de 14 haftalık izninin sonunda geri dönmediği için belediyedeki işini kaybetmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!