Türk polisi peşine düştü İtalya polisi yakaladı... 5.3 tonluk uyuşturucu baskını

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2023 15:19

Türk Emniyeti, Palau bayraklı Plutus isimli kuru yük gemisini bir yıl boyunca takibe aldı. Gemide uyuşturucu zulası olduğunu belirleyen Türk polisi, İtalyan güçlerini harekete geçirdi. Sicilya açıklarında düzenlenen operasyonla 5,3 ton rekor uyuşturucu yakalandı. Operasyonun ayrıntılarını CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ paylaştı.

Haberin Devamı

Türk polisi, uyuşturucu nakliyatı yapılan Palau bayraklı Plutus isimli kuru yük gemisini takibe alarak İtalya'da önemli bir operasyonun gerçekleşmesini sağladı. Dev operasyona ilişkin detayları  CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ, canlı yayında anlattı.

Uludağ'ın operasyona ilişkin anlattıkları şu şekilde oldu:

İtalya polisinin rekor bir operasyonu bu. Ali Yerlikaya'nın kontrol ve denetiminde yapılan operasyondu. Türk narkotik birimleri 2022 yılında bu Palau bandralı kuru yük gemisi, 142 metre uzunluğundaki devasa gemi Türk sularına girdiğinde Türk polisi bu geminin şüpheli olduğunu tespit edip operasyon düzenliyor. Gemide uyuşturucu taşındığına dair ciddi istihbari bilgiler alıyor.

Türk polisi peşine düştü İtalya polisi yakaladı... 5.3 tonluk uyuşturucu baskını

Haberin Devamı

ZULALARI GEMİDEKİ GİZLİ NOKTALARDA TAŞIYORLARDI

Yapılan çalışmalarda bu gemi ile uyuşturucu taşındığı belirleniyor. Gizli yerlerde uyuşturucu taşındığı ancak henüz yükleme yapılmadığını tespit ediyor. Böyle olunca gemi bırakılıyor ama Türk narkotik birimleri geminin peşini bırakmıyor. Aynı geminin 2023 yılında da bu geminin Atlas Okyanusu'nda şüpheli hareketleri tespit ediliyor. Ve gemi yeniden Türk polisi tarafından izlemeye alınıyor.

Türk polisi peşine düştü İtalya polisi yakaladı... 5.3 tonluk uyuşturucu baskını

Kanarya Adaları'ndan yola çıkıp Cebelitarık Boğazı'ndan geçiyor ve bizim Türk birimleri uyuşturucu taşındığı bilgisini alarak bu bilgiyi uluslararası polis birimlerine bildiriyor. Geminin Sicilya açıklarına geldiğini tespit ediyor.

Türk polisi peşine düştü İtalya polisi yakaladı... 5.3 tonluk uyuşturucu baskını

Türk polisi, Sicilya açıklarında geminin yanına bir balıkçı teknesinin yanaştığını ve bir şeyler indirdiğini tespit edince hemen uyuşturucu ile mücadele birimlerimiz İtalya polisini haberdar ediyor. Böylelikle o gemiye operasyon düzenlenmesini sağlanıyor.

Haberin Devamı

İTALYA POLİSİNİN REKOR OPERASYONU

Bu tür uyuşturucu operasyonlar uzmanlık bilgileri gerektirir. 5.3 tonluk bu uyuşturucular o gemiden çıkıyor. Çok büyük bir rakam. İtalyan emniyetinin şimdiye kadarki en büyük yakalaması. Bizim ekiplerimiz rekor uyuşturucu baskınını sağlamış oluyor. Milyarları aşan bir değerden bahsediliyor maddi değer olarak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!