Türk Mutfağı Haftası başladı

Güncelleme Tarihi:

Türk Mutfağı Haftası başladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2022 07:00

Cumhurbaşkanlığı himayesinde organize edilen 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katıldığı Balıkesir Gastronomi Festivali’yle başladı.

Haberin Devamı

Türk Mutfağı Haftası her yıl belirlenen bir tema ile 81 ilde ve Türkiye Cumhuriyeti büyükelçiliklerinde, konsolosluklarda, yurt dışı müşavirlikler ve temsilcilikler aracılığıyla tüm dünyada tanıtım etkinlikleriyle kutlanacak.

Türk Mutfağı Haftası başladı

YÖRESELİN PEŞİNDE...

Balıkesir Gastronomi Festivali’nin açılışını yapan Emine Erdoğan törende özetle şunları söyledi: “Anadolu’da binlerce yıllık bir geçmiş ve farklı medeniyetlerden damıtılmış bir özden bahsediyoruz. Gastro-kültür, gastro-turizm, gastro-diplomasi gibi birçok yeni terim, mutfağın başlı başına bir güç haline geldiğinin kanıtı. Fastfood kültürünün albenisi azaldı. Dünyanın her yerinde karşılaşılan standart mekanlar gücünü kaybetti. Tüm dünyada bir uyanış var. İnsanlar, sağlıklı ve yöresel olanın peşindeler. Helal, vejetaryen, organik gibi seçenekler en çok tercih edilenler arasında. Bu arayışa en iyi cevabın Türk mutfağında saklı olduğunu düşünüyorum.”

 

 

BAKMADAN GEÇME!