Türk mühendis toprağa verildi

Güncelleme Tarihi:

Türk mühendis toprağa verildi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2006 15:47

Afganistan'da aracına düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybeden Mühendis Ufuk Aydın, İnşaat Mühendisleri Odası'nın (İMO) önünde düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.

Törene, Ufuk Aydın'ın eşi Ergül, kızları Denizcan ve Damlasu, annesi Lütfiye, babası Fahrettin Aydın'ın yanı sıra TMMOB Genel Başkanı Mehmet Soğancı, İMO Başkanı Taner Yüzgeç, KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, meslektaşları ve yakınları katıldılar.

Ufuk Aydın'ın arkadaşı Tezcan Öztürk, burada yaptığı konuşmada, Aydın'ın şiddete ve teröre karşı olduğunu, ancak düzenlenen hain bir saldırıda hayatını kaybettiğini söyledi. Öztürk, “Sizi bile affedebilecek bir yüreği
/images/100/0x0/55ea50c9f018fbb8f877ddc2
bizden ayırdınız” diye konuştu.

ODTÜ öğretim üyesi Erhan Karaesmen de sevdiği bir öğrencisini ve genç bir meslektaşını kaybetmenin üzüntüsünü yaşadığını ifade etti.

Karaesmen, Aydın'ın, Afganistan'a Türk teknolojisini, emeğini götürürken, aynı zamanda hayırlı bir iş yaptığını kaydetti.

İMO Başkanı Taner Yüzgeç, konuşmasında, Aydın'ın, Afganistan'a uygarlığı götürmek isterken; haksız, kirli ve tarafı olmadığı bir savaşta yaşamını yitirdiğini söyledi.

Saygı duruşunun ardından, Ufuk Aydın'ın Türk bayrağına sarılı cenazesi, üzerindeki karanfillerle ambulansa konularak Kocatepe Camii'ne getirildi.

Aydın, burada kılınan cenaze namazının ardından, Cebeci Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi.

ARINÇ VE GÜL

Bu arada, TBMM Başkanı Bülent Arınç ile Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Cuma namazını kılmak için Kocatepe Camii'ne geldiler.

Arınç ve Gül, Cuma namazının ardından Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Ali Tuygan'ın babası Fuat Tuygan (87), Mühendis Ufuk Aydın, Kore Gazisi Yılmaz Gökdeniz ile Ruşen Onat isimli bir bayanın cenaze namazlarına katıldılar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!