Türk Kızılayı'ndan İran'a yardım

Güncelleme Tarihi:

Türk Kızılayından İrana yardım
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2012 13:43

Türk Kızılayı, İran'da meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki depremin ardından bölgeye gönderdiği yardım malzemelerini afetzedelere dağıtmaya başladı.

Türk Kızılayı Genel Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Tebriz kentine 59 kilometre mesafedeki Ahar kasabasında meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki depremin ardından alarm durumuna geçen Türk Kızılayı, 2 tır dolusu yardım malzemesiyle bir öncü aracını bölgeye gönderdi.

Gürbulak Sınır Kapısı'ndan İran'a geçen ve afetin merkez üssü Tebriz'e ulaşan Türk Kızılayı Kuzey Anadolu (Erzurum) Bölge Afet Yönetim Merkezi'nden uzman ekipler, İran Kızılayı yetkililerince karşılandı.

Resmi görüşmeler sonrasında, depremden en fazla etkilenen Bermiz ilçesine giden ve burada incelemelerde bulunan ekipler, gıda, içme suyu, battaniye ve mutfak setinden oluşan insani yardım malzemelerini, çadırda kalan depremzedelere dağıttı.

Şehir merkezlerinde depremin etkisinin fazla olmadığını, köylerde ise ciddi boyutta hasarlar oluştuğunu tespit eden Türk Kızılayı ekipleri, yardımları diğer köylere ulaştırmak için faaliyetlerine devam ediyor.

Bölgeye ulaşan ilk uluslararası yardım kuruluşu olan Türk Kızılayı, İran'dan gelecek uluslararası yardım çağrısına da hazırlıklı bulunuyor. Türk Kızılayı, talep gelmesi halinde bölgeye daha fazla yardım malzemesi ulaştırabilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!