Türk katiline takdir belgesi

Güncelleme Tarihi:

Türk katiline takdir belgesi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2012 14:29

Seri cinayetleri işleyen neonazi çetesi elebaşı Uwe Mundlos’a Alman ordusunun takdir ve teşekkür belgesi verdiği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Sekizi Türk, biri Yunan, biri Alman polis olmak üzere 10 kişiyi öldüren neonazi terör çetesi NSU’nun elebaşı Uwe Mundlos’un Alman ordusundan takdirle teskere aldığı belirlendi. Haftalık “Focus” dergisinin haberine göre Alman ordusu, Uwe Mundlos’un neonazi olduğunu bilmesine rağmen, kendisine askeri görevini başarıyla tamamladığına dair takdir ve teşekkür belgesi verdi. Focus dergisi, Thüringen eyaletinde Bad Frankenhausen’de askerlik görevini 1995’te tamamlayan teröristi, üstlerinin anayasa düşmanı olarak tanımlamasına rağmen Alman ordusunun takdir belgesi vermesine dikkat çekti.

TANKÇI BİRLİĞİ
Araştırmalara göre tankçı birliğinde silah altına alınan Uwe Mundlos daha başlangıçta dikkatleri üzerine çekti. 1994’te çarşı iznine çıkan Uwe Mundlos’u polis gözaltına aldı ve üzerinde kendi adına düzenlenmiş Hitler fotoğraflı kartvizit bulundu. Polisler, Mundlos’un Jena’daki evinde yaptığı aramada da aşırı sağcı NPD bildirileri, neonazi şarkılardan oluşan müzik kasetleri ele geçirdi.

Haberin Devamı

SORUŞTURMA DEĞİL TAKDİR
Alman ordusu yetkililerinin tüm bu gelişmelerden haberi oldu. Askeri dosyaya Mundlos hakkında “Özgürlükçü demokratik düzenden yana olmadığını gösteriyor” notu düşüldü. Tüm bu gelişmelere rağmen Mundlos hakkında resmi bir soruşturma açılmadı. Mundlos’a sadece 7 gün disiplin cezası verildi. Mundlos daha sonra da neonazi tavırlarıyla dikkat çekti. Askeri istihbarat teşkilatı (MAD) Mundlos’un ifadesini aldı. Ama buna rağmen Mundlos’un hizmet belgesinde iyi bir nişancı, başarılı bir asker olduğu övgülerine yer verildi. MAD’nin, Mundlos’a yardımcı istihbarat elemanlığı önerdiği, ancak kabul etmediği ortaya çıkmıştı. MAD yetkilileri Mundlos’un neonazi ideolojiden kurtulup kurtulamayacağını görmek için bu teklifi yaptıklarını öne sürmüştü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!