Türk heyeti, Taliban ve Barzani'yle biraraya geldi

Güncelleme Tarihi:

Türk heyeti, Taliban ve Barzaniyle biraraya geldi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2008 23:59

Haberin Devamı

Davutoğlu ile Türkiye'nin Irak Özel Temsilcisi Elçi Murat Özçelik'in Talabani'yle görüşmesine, Kürt Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani'nin yanı sıra Irak hükümetinden ve Kürt yönetiminden yetkililer katıldı.

Görüşmede Celal Talabani'nin, Kürt yönetiminden heyetin Türk heyetiyle bir araya gelmesinden memnunluk duyduğunu belirterek, Türkiye'nin bir taraftan merkezi Irak hükümetiyle, diğer taraftan da Kürt yönetimiyle ilişkilerini güçlendirmesinin önemine dikkat çektiği belirtildi. Irak Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada da, Türk heyetiyle, Kürt yönetimi heyetinin görüşmede, Kürt tarafıyla Türkiye arasındaki ilişkileri ve geçtiğimiz aylarda iki taraf arasındaki ilişkilerde ortaya çıkan gerginliğe yol açan sebepleri ele aldıkları belirtildi.

Haberin Devamı

İki heyetin, Türkiye ve Kürt tarafı arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinin önündeki engelleri ve sorunları bertaraf edecek yöntemleri belirlediği ifade edildi.

Görüşmenin sonunda heyetlerin, Türkiye ve Kürt Yönetimi arasındaki bütün sorunların çözülmesi, iki tarafın çıkarı için siyasi, iktisadi, sosyal ve güvenlik alanlarında toplantıların düzenlenmesi, istişarelerde bulunulması ve bunun devamının getirilmesi zaruretine dikkat çektikleri belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!