Türk Harb-İş üyeleri eyleme başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Türk Harb-İş üyeleri eyleme başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2007 20:19

Türk Harb-İş Sendikası üyeleri, Milli Savunma Bakanlığı (MSB) ve Akaryakıt NATO Tesisleri (ANT) iş yerlerinde toplu sözleşme görüşmelerinin anlaşmazlıkla sonuçlanması nedeniyle, Pazartesi gününden itibaren eylemlere başlayacak.

Türk Harb-İş Genel Başkanı Osman Çimen, sendika genel merkezi önünde toplanan işçilere hitaben yaptığı konuşmada, Nisan ayında başlayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin gerek yasal süre, gerekse arabulucu aşaması itibariyle, işverenlerin “diyalogdan ve müzakere kültüründen uzak tavırları” nedeniyle sonuçlandırılamadığını söyledi.
Çimen, yıllara dayanan mücadelelerle elde ettikleri kazanımları yok saymalarının, çağdaş köleliğe razı olmalarının beklendiğini kaydetti.

Demokratik haklarını sonuna kadar kullanacaklarını vurgulayan Çimen, Pazartesi günü görüşmelere katılan kamu işveren sendikası önüne siyah çelenk bırakacaklarını, aynı gün yapacakları Başkanlar Kurulu toplantısında bir eylem takvimi belirleyeceklerini bildirdi. Çimen, Salı günü de işvereni şikayet için Anıtkabir'i ziyaret edeceklerini belirtti.
Çimen'in konuşması sırasında sendika üyesi işçiler sık sık “Ekmek yoksa barış da yok”, “Direne direne kazanacağız” ve “İşçiyiz haklıyız, kazanacağız” şeklinde slogan attı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!