Türk gemisi alabora oldu

Güncelleme Tarihi:

Türk gemisi alabora oldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2012 00:00

Yunanistan’a ait Zakintos Adası yakınlarında Türk şilebi alabora oldu. 10 mürettebattan 6’sı kurtarıldı, kaptan Adnan Erzin öldü.

Haberin Devamı

ULAŞTIRMA Bakanlığı Ana Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre gece 03.05’te Yunanistan’ın batı kıyılarında bulunan Zakintos Adası’nın açıklarında 2200 ton dökme zeytin küspesi yükle Dikili Limanı’na seyretmekte olan “Erol Şenkaya” adlı gemi alabora oldu. Kurtarma botu geminin 10 personelinden 6’sını Zakintos Adası’nda bir hastaneye sevk etti. Geminin kaptanı Adnan Erzin’in cesedine ulaşılırken, gemi aşçısı Salim Aysun ve İbrahim Yimaç’la henüz ismi öğrenilemeyen bir gemici kayıp olarak bildirildi.

Havadan, sudan aranıyorlar
Yunan Sahil Güvenlik Kuvvetleri’nin resmi internet sitesinde konuyla ilgili yapılan açıklamada ise alabora sırasında hava şartlarının iyi olduğu, geminin Kyllini’deki Peloponnese Limanı’ndan yükleme yaptıktan sonra kaybolduğu, ardından Yunan Sahil Güvenliği’nce yarı batmış bir halde bulunduğu belirtildi. Açıklamada, 3 kayıp denizcinin Yunanistan Deniz Kuvvetleri’ne ait
5 Yunan Sahil Güvenlik botu, Yunan Hava Kuvvetleri’ne bağlı bir uçak ve bir helikopter tarafından aranmaya devam edildiği belirtildi.

Haberin Devamı

Yük kaydı, gemi yattı

HÜRRİYET’e konuşan tayfa Ahmet Özel kazayı şöyle anlattı: “Zakintos limanından çıktıktan bir buçuk saat sonra 10 mil kadar bir mesafe kat etmiştik ki, sanırım yük kaydı ve gemi yan yattı. Cankurtaran botuna bindik ve maytap yaktık. Yaklaşık 20-30 dakika sonra kurtarma ekipleri geldi.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!