Türk gemisi 154 kaçağı denizden kurtardı ama...

Güncelleme Tarihi:

Türk gemisi 154 kaçağı denizden kurtardı ama...
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2009 18:15

Panama bandıralı Türk yük gemisi, 154 kaçak göçmeni denizden kurtardı ancak şimdi kaçakları hiçbir ülke almak istemiyor.

Geminin İtalya'nın Lampedusa adasının güneyinde bekletildiği, ne Malta'nın ne de İtalya'nın kaçakları kabul ettiği bildirildi.

Maltalı yetkililer, Sicilya açıklarında dün kaçak göçmenleri taşıyan ve zor duruma düşmüş olan 2 gemide bulunanları kurtaran, denizden de bir de ceset çıkaran gemi mürettebatından, en yakın liman olan Lampedusa'ya yönelmelerini istedi. Ancak İtalyan yetkililer, kaçakların Malta'nın bölgesinde kurtarıldığını, olayın Malta'nın ilgi alanında bulunduğunu dolayısıyla da kaçakların Malta'ya gitmesi gerektiğini söylediği kaydedildi.

İtalya İçişleri Bakanı Roberto Maroni, “Malta'ya uluslararası  anlaşmaları imzalarken bu anlaşmalara uymayı taahhüt etmiş de olduğunu söyledim
ve söylemeye devam edeceğim” derken Malta Dışişleri Bakanı Carmelo Mifsud Bonnici ise, “Maroni'nin sert eleştirileri kabul edilemez” ifadesini kullandı.

Maltalı Bakan, İtalyan kıyıları yakınlarında kurtarılan kaçakları kabul edemeyeceklerini de kaydetti ve “İtalya son 45 yıldır, en yakın liman civarında kurtarılan kaçakların kabul edilmesini öngören anlaşmaya uydu, ama görüyoruz ki şimdi kuralları değiştirmeye çalışıyor ve bu da kabul edilemez” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!