Türk dostu Rau öldü

Güncelleme Tarihi:

Türk dostu Rau öldü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2006 14:15

Eski Almanya Cumhurbaşkanı Johannes Rau öldü. Rau'nun bürosundan yapılan açıklamada, bir süredir hasta olan eski cumhurbaşkanının 75 yaşında evinde yaşama veda ettiği açıklandı.

Johannes Rau, 1999-2004 yılları arasında cumhurbaşkanlığı görevinde bulunmuştu. Eski Almanya Cumhurbaşkanı Johannes Rau'nun vefatı, ülke çapında büyük üzüntü yarattı. Rau, Türk dernekleriyle yakın ilişkilerinden dolayı Türk dostu olarak biliniyordu.
Haberin Devamı

Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Başbakanı olarak görev yaptığı 1993 yılında yaşanan Solingen faciasında, korumalarına bile haber vermeden olay yerine giderek, faciada yakınlarını kaybeden Genç ailesiyle yakından ilgilenmesi ve bu aileyle dost olması, Rau'nun Türkler arasında çok sevilmesini sağlamıştı.

Wuppertal kentinde 16 Ocak 1931 tarihinde bir rahibin oğlu olarak dünyaya gelen Rau, 50 yıllık siyasi yaşamına 1952 yılında “Toplu Alman Halk Partisi” (Gesamtdeutsche Volkspartei) adlı partide başlamış, bu partinin 1957 yılında dağılmasından sonra da Sosyal Demokrat Parti (SPD) üyesi olmuştu.

Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde 1978 yılında ilk kez Başbakanlık görevine seçilen Rau, yaklaşık 20 yıl boyunca bu görevde kalmış, 1987 yılında Helmut Kohl'e karşı SPD'nin başbakan adayı olarak, 1994 yılında da Roman Herzog'a karşı cumhurbaşkanlığı seçimini kaybetmişti. Rau, 1999 yılında cumhurbaşkanlığı seçimini kazanmış ve 5 yıl süreyle bu görevde kalmıştı.

Haberin Devamı

Rau'nun 1984 yılında evlendiği Christina Rau'dan 3 çocuğu bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!