Türk dolandırıcının ‘çuval intikamı’

Güncelleme Tarihi:

Türk dolandırıcının ‘çuval intikamı’
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2006 17:41

Denizli'de operasyon yapan jandarma ekipleri, İsrail ve ABD vatandaşlarının banka hesap bilgilerini ele geçirip, anlaştığını öne sürdüğü işyerlerinin pos cihazından sahte kredi kartlarıyla vurgun yaptığı iddia edilen 32 yaşındaki F.A.'yı yakaladı. Amacının ABD ve İsrail'den intikam almak istediğini öne süren F.A., “Çuvalın intikamını aldım” dedi.

Dolandırıcılık ihbarı değerlendiren jandarma ekibi, İstanbul'da oturan ve market işleten 32 yaşındaki F.A. ile bağlantı kurdu. F.A. Denizli'ye çağrıldı. İsrail ve ABD vatandaşlarına ait banka hesap bilgilerinin ve şifrelerinin yüklendiği 38 sahte kredi kartıyla Denizli'ye gelen F.A., jandarma ile pazarlığa oturdu. Jandarma, F.A.'yı bir işyerine götürerek, pos makinasından 20 bin YTL geçireceklerini, karşılığında da 15 bin YTL ödeyeceklerini söyledi. F.A. teklifi kabul etti, kartlarını çıkardığında da gözaltına alındı.

Otomobilinde 150 YTL yevmiye ile Serhat Bakaç isimli özel şoför çalıştıran F.A. jandarmada ilginç bir savunma yaptı. Anlaştığı işyerlerinin post makinasından, hizmet ya da mal almış gibi sahte kartları geçiren ve elde edilen kazancın yarısını işyeri sahibiyle bölüştüğünü öne süren F.A., ABD askerlerinin Kuzey Irak'ta Türk askerlerinin başına çuval geçirmesini, İsrail'in de Müslümanlar'a yaptığı zulmü hazmedemediğini ve iki ülkeden intikam almak için böyle bir yola başvurduğunu söyledi.

F.A., “Rus bir hacker'a 4 bin dolar vererek İsrail ve Amerikalılar'ın hesap bilgilerini ele geçirdim. 38 kredi kartının çoğu limitsiz. Şu ana kadar ne kadar parayı sızdırdığımı bilmiyorum, kaydını tutmadım. Benim amacım, İsrail ve ABD'den intikam almak. Çuvalın intikamını aldım” dedi.

F.A.'nın hırsızlık ve dolandırıcılık suçlarından sabıkalı olduğu ortaya çıktı. Zanlının üzerinde ayrıca 2 gram eroin bulundu. Hacker'lar tarafından internet üzerinden bilgileri ve şifreleri ele geçirilen hesapların, ABD, Paraguay, Bermuda ve Meksika gibi ülkelerdeki uluslararası bankalara ait hesaplar olduğu anlaşıldı.

Cumartesi günü gözaltına alınan F.A., Denizli Cumhuriyet Savcılığı'na çıkarıldıktan sonra bugün tutuklanarak Kocabaş Cezaevi'ne gönderildi. Jandarma, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ile bağlantı kurarak hesaplardan ne kadar para çekildiğini tespit etmeye çalışıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!