Türk dizileri Amerikan basınında

Güncelleme Tarihi:

Türk dizileri Amerikan basınında
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2010 14:11

Son zamanlarda Arap ülkelerinde gösterilen ve adından söz ettiren Türk dizilerinin ünü sınırları aştı.

Haberin Devamı

Aşk-ı Memnu, Yaprak Dökümü, Kurtlar Vadisi, Asmalı Konak, Ihlamurlar Altında ve Arap ülkelerinde milyonlarca kişi tarafından izlenen televizyon dizisi Gümüş New York Times'da geniş bir yazı ile ele alındı.

Haberde Türkiye'nin Arap dünyasında Fas'tan Irak'a kadar Amerika Birleşik Devletleri'nin yalnızca hayal edebileceği bir etki yarattığı söyleniyor. Michael Kimmelman tarafından kaleme alınan yazıda şunlar anlatılıyor;

Türkiye, diziler sayesinde Arap ülkelerinde büyük bir sempati kazandı. Arap ülkelerinden Türkiye'ye son yıllarda gelen turist sayısında önemli bir artış var ve milyonlarca Arap turist Türkiye'ye akın etti. Türk Hava Yolları bu ülkelerden Türkiye'ye aktarmasız uçak seferlerine başladı ve turizm firmaları ise Gümüş dizisinin çekildiği villaya turlar düzenlemeye başladı.

Haberin Devamı

Gümüş dizisinde fakirlikten kurtulup zengin olan ve güçlü bir işkadınına dönüşen Gümüş'e kadınların hayranlığının yanı sıra erkekler ise Kıvanç Tatlıtuğ'un oynadığı Muhannad karakterine karşı kıskançlık duyuyor. Suudi Arabistan'da kısa bir süre önce gazetede çıkan karikatürde bir adam elinde Kıvanç Tatlıtuğ fotoğrafıyla plastik cerraha gidiyor ve kendisini ona benzetip benzetemeyeceğini soruyor.

Haberde Milliyet Gazetesi televizyon eleştirmeni Sina Koloğlu'nun da görüşlerine yer verildi. "Amerikan Emperyalizmi artık sona erdi. Birkaç yıl önce Dallas ile Cesur ve Güzel tekrar gösterildi. Türk senaristleri artık bu dizileri nasıl adapte edeceğini öğrendi. Türk yapımları değerlerini kanıtladı ve Asya, Doğu Avrupa ülkeleri artık Türk dizilerini satın alıyor, Amerikan, Brezilya ya da Meksika dizisini değil."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!