Türk Dağcıları, Pamir Dağları'na tırmanıyor

Güncelleme Tarihi:

Türk Dağcıları, Pamir Dağlarına tırmanıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2008 12:43

TÜRKİYE Dağcılık Federasyonu'nun (TDF) Ağrı Dağı'ndaki seçmelerinde üstün performans gösteren 15 sporcu, Orta Asya’daki Pamir Dağları'nda kariyer tırmanışına başladı. Türk dağcıları, deniz seviyesinden ortalama 7 bin metre yükseklikte ve birbirinden 13 kilometre uzaklıkta olan iki ayrı zirveye tırmanacak ve bayrağımızı dalgalandıracak.

Tacikistan’daki Pamir Sıra Dağları'nda yer alan eski adları ‘Stalin’ ve ‘Komünizm’ olan Peak İmeni İsmail Samani (7495 metre) ile Peak Korjenevskaya (7105 metre) zirvelerine tırmanışına katılacak sporcuları belirlemek için önce 5 bin 137 metre yükseklikteki Ağrı Dağı’na tırmanış düzenlendi. Iğdır tarafından 24- 27 Haziran'da yapılan tırmanışa katılan 23 dağcıdan üstün performans gösteren Korkut Güven, Musa Karahan, Burak Çankaya, Ercan Ataman, Serdar Düşünceli, Nurdoğan Aydoğdu, Faik Can Özen, Ali Şahin, Mevlüt Arıs, Baki Barış Şenocak, Burak Kural, Yücel Erdoğan, Mustafa Kızıltaş, Hulusi Emrah Özbay, Oktay Salur, Pamir Dağları'na tırmanışına götürüldü.
TDF Başkanı Alaattin Karaca, Yönetim Kurulu üyesi Ersan Başar, Ertuğrul Tugay, Organizasyon Kurulu Üyesi İsmail Yılmaz ve 15 sporcudan oluşan dağcıların iki grup halinde Pamir Dağları'na dün tırmanmaya başladıklarını söyledi. Pamir Dağları'na tırmanışın 18 Ağustos’ta tamamlanacağını belirten Başkanı Alaattin Karaca, İran, Çin, Kırgızistan’dan sonra Tacikistan’da yapılacak etkinlikle ilgili şunları söyledi:

“Dağcılarımız Türkiye’nin değişik coğrafyalarındaki tüm dağlara tırmandılar. Yurt dışı deneyimi için de ilk kez İran’daki Demavent Dağı’na (5671 metre) çıktılar. Ardından geçen yıl iki ayrı grup halinde Çin’deki Mustag Ata (7546 metre) ve Kırgızistan’daki Lenin (7134 metre) Dağları'nda zirve yaptılar. Yüksek irtifa tırmanışlarına olan ilginin arttığı günümüzde üçüncü etap olarak Pamir Dağları'nı programladık. Dağcıların gözleri ve hedefi, hep yüksek doruklardadır. Federasyon olanakları doğrultusunda dağcılarımızı yüksek dağlara çıkarmaya devam edeceğiz.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!