Türk: Cezaevinde işkence iddiaları asılsız

Güncelleme Tarihi:

Türk: Cezaevinde işkence iddiaları asılsız
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2000 00:00

Hekimlerden müdahale istedi

Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, hekimlerin ölüm orucundakilere müdahale etmesini istedi. İnsan hayatını kurtarmanın her şeyin üzerinde olduğunu savunan Türk, şunları söyledi:

''Hekimliğin amacı, her ne pahasına olursa olsun insan hayatını kurtarmaktır. Hiçbir gerekçe, insan hayatının kurtarılması önünde gerekçe olamaz. İnsan hayatının kurtarılması, hekimler için de en yüksek etik değerdir. Bütün hekimlerimizin kendilerine düşen görevi yapmalarını bekliyoruz. Devlet, terör örgütünün baskısı altında bu eylemleri yürütenleri bu baskıdan kurtarmıştır. Şimdi hekimlerimizden, tıbbi bakımdan bu eylemlerin sona erdirilmesi ve durumu ağırlaşanların kurtarılması için gerekenin yapılmasını bekliyoruz.''

Kimi sivil toplum kuruluşlarının da ölüm oruçlarına destek verdiğini öne süren Bakan Türk, ''Ölüm oruçlarına destek vermeyi sona erdirsinler. Herkesin bu eylem karşısında son bir sorumluluk içinde hareket etmesi gerekir. Oysa bazı sivil toplum örgütleri bu eylemleri desteklemektedir. Bu çok yanlıştır. İntihara teşvik demektir. Terör örgütlerinin baskısından, ölüm orucunda bulunan ya da açlık grevi yapanlar kurtarılmıştır. Ama bazıları, anlamsız bir şekilde direnişlerini sürdürmektedir. Bazı çevreler de dışardan onlara destek vermektedir'' diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!