Türk bilim adamı Almanya’nın en yaratıcı kişisi seçildi

Güncelleme Tarihi:

Türk bilim adamı Almanya’nın en yaratıcı kişisi seçildi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2006 00:00

Birbiri ardından kazandığı ödüllerle uluslararası bilim çevrelerinin dikkatini çeken ve Almanya’daki Jülich Araştırma Merkezi’nde çalışan Dr. Ahmet Lokurlu, şimdi de RTL ve Volkswagen tarafından "Almanya’nın En Yaratıcı Kişisi" seçildi.

Araştırmalarını Almanya’da sürdüren Türk bilim adamı Dr. Ahmet Lokurlu, RTL ve Volkswagen başta olmak üzere önde gelen Alman kuruluşları tarafından organize edilen "Innovation Prize 2005"’e değer görüldü. Bu ödül, Almanya’da yaşayan ve ülkeye katkıda bulunan en yaratıcı kişilere veriliyor. Dr. Lokurlu, şubat ayında düzenlenecek ödül töreninde, Voswagen’in kendisine doğalgazla çalışan bir VW Eco Fuel armağan edeceğini söyledi.

Geçtiğimiz yılın nisan ayında uluslararası bilim dünyasında "Çevre Oscarı" olarak bilinen 20 bin Avroluk "Sürdürülebilirlik İçin Dünya Küresel Enerji Ödülü"nü kazanan, Eylül ayında ise 1.5 milyon Japon Yeni tutarındaki "Global 100 Eco Tech Award"a değer görülen Dr. Lokurlu, çevre ve enerji konusunda yaptığı çalışmalarla tanınıyor. Almanya’dan sorularımızı cevaplandıran Dr. Lokurlu, bu kadar çok ödül kazanmasını, "Şimdiye kadar bana verilen ve verilecek ödüllerin gerekçeleri genellikle ortak. Bu ödüller, insanlığın geleceğini ve yarının dünyasını ilgilendiren yenilikler yaratanlara veriliyor bu ödüller. Bu tür fikirler ödüllendirilerek genç kuşakların teşvik edilmesi amaçlanıyor" dedi.

Dr. Ahmet Lokurlu’nun geliştirdiği güneşten enerji elde eden sistemler, enerjide devrim niteliğinde buluşlar olarak kabul ediliyor.

İki kültürü birleştirdim

Dr. Lokurlu, Türk bilim adamlarının uluslararası sahada kazandığı başarıları değerlendirirken de, başarının bir tesadüf olmadığını belirttti. Türk ve Alman kültürlerine sahip olmasının önemine değinen Lokurlu şunları söyledi: "Türk ve Alman kültürlerinin ilginç özelliklerini kişiliğimde birleştirebiliyorum. Yani Türk kültüründeki cesaret ve riske girebilme özelliği ile Alman kültüründeki detaycı ve her şeye şüpheyle bakma özelliklerini bir arada kullanabiliyorum. Şimdiye kadar ve şimdi dahil, uykusuz gecelerimin sayısını ben bile bilmiyorum. O yüzden yaptığım her görüşmede, Türk kültürünün bu ilginç özelliklerini ön plana çıkararak dünya kamuoyuna da mesajlar veriyorum."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!