Türk bakana akraba şoku

Güncelleme Tarihi:

Türk bakana akraba şoku
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2012 00:00

Belçikalı aşırı sağcı N-VA, ülkenin en tanınmış Türk siyasetçisi olan Emir Kır’a darbe vurabilmek için yerel seçimlerde uzak akrabası Canan Kır’ı rakip gösterdi. 30’lu yaşlarında, seçtiği partide kullanılan dile hakim olmadığı söylenen Canan Kır, partinin Türk toplumunu dışladığı iddialarını reddetti.

Haberin Devamı

Belçika´da aşırı sağcı ve milliyetçi siyasetiyle bilinen Bart De Wever´ın partisi N-VA, 14 Ekim yerel seçimlere ‘ayak oyunu’ ile giriyor. Flaman milliyetçiler olarak tanınan N-VA, Türklerin oylarını bölme amacıyla listesine sürpriz bir isim olarak, Canan Kır´ı aldı. Canan Kır, Belçika’nın en tanınan Türk kökenli siyasetçisi, Devlet Bakanı Emir Kır’ın akrabası. Belçika basını haberlerde Canan Kır´ın 30´lu yaşlarda, baş örtülü, işsiz olduğunu ve seçtiği partide konuşulan dile (Flamanca) hakim olmadığını belirterek, N-VA’nın bu seçimini mercek altına aldı.

Canan Kır, N-VA’nın kesinlikle ırkçı bir parti olmadığı dile getirerek, Brüksel’in geleceğini Flamanların elinde gördüğü için N-VA’yı seçtiğini söyledi. Kır, N-VA Partisi’nin Türk toplumunu kesinlikle dışlamadığını belirterek, “Şayet durum öyle olsaydı benim bu partiyle işim olmazdı” diye konuştu.

/images/100/0x0/55ea89e8f018fbb8f8868e2e

Haberin Devamı

Uzaktan akrabam olur

Canan Kır’ın Saint-Josse’da yerel seçimlere N-VA (Milliyetçi Yeni Flaman İttifakı) partisinden aday olacak olması Belçika basınında geniş yer buldu. Emir Kır, yaptığı açıklamada “Kendisi benim yakın akrabam değil, uzak akrabam. Ayrıca, burada N-VA partisinin tutarsızlığını, aylardır, göç üzerine yürüttükleri sert tavırlarını ve diğer partilere yaptığı ahlak ilmini hatırlatmanız lazım. Bence bu parti bazı insanları sadece soy isimleri için seçiyor. Bu partinin görüşleri ile yaptıkları arası ciddi farklar var ve biraz daha tutarlı olmaları gerekiyor. Saint Josse Sosyalist Partisi olarak bu milliyetçi partiyle kesinlikle çalışmayız ve Flaman ortağımız SPA’ya her zaman sadık kalacağız” diyerek cevap verdi.

Afyonlu göçmen çocuğu

Afyon Emirdağlı bir ailenin oğlu olarak Belçika Charleroi’de doğan Emir Kır, ülkenin en başarılı Türk kökenli siyasetçilerinden biri. Brüksel Bölge Hükümeti’nde Devlet Bakanı olarak görev alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!