Türk-Alman Kültür Olimpiyatları yoğun ilgi gördü

Güncelleme Tarihi:

Türk-Alman Kültür Olimpiyatları yoğun ilgi gördü
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2014 12:45

SPD Düsseldorf Büyük Şehir Belediye Başkan adayı Thomas Geisel, Türk-Alman Kültür Olimpiyatları KRV finaline katılmak için üyesi olduğu Fortuna Düsseldorf'un maçına gitmedi.

Haberin Devamı

Almanya'nın Münih kentinde 5 Nisan'da yapılacak olan Türk-Alman Kültür Olimpiyatları Almanya finalleri için Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyaleti Finali Düsseldorf'da yapıldı.

Castello salonunun hınca hınç dolu olduğu programın açılış konuşmasında davetlileri selamlayan RİBİF başkanı Bahadır Efe davete katılan siyaset, spor ve kültür dünyasından insanlara teşekkür ederek bunun hem birlikte yaşamaya hem de çocuklara ve performanslarına katkı olacağını söyledi.

KRV finaline katılan Türk ve Alman öğrenciler şiir, şarkı, skeç ve özel kabiliyet alanlarında marifetlerini sergilediler. Finallerde çok sayıda Alman siyasetçi de hazır bulundu.

KÜLTÜR, SANAT VE EĞİTİMLE TAM UYUM

Uyumun dillerden düşmediği Almanya’da esas uyumun kültür, sanat ve daha da önemlisi eğitim ile olacağını gözler önüne seren yarışmacı genç ve çocukların heyecan ile sevinçleri de gözlerden kaçmadı.

Ödül töreninde ödül verenlerden biri olan Duisburg-Essen Üniversitesi eski rektörü ve Uyum Pedagojisi Uzmanı Prof. Dr. Ursula Boos Nünning, “Kültür, ayrıştırıcı denir Almanya’da. Oysa biz biliyoruz ki kültür birleştiricidir ve bundan sonrada birleştirici olmaya devam edecektir” dedi.

FOTUNA MAÇINA GİTMEDİ

SPD Düsseldorf Büyük Şehir Belediye Başkan Adayı Thomas Geisel ise, “Daimi Fortuna Düsseldorf takımı üyesiyim. Fortuna’nın bütün maçlarına gidiyorum. Davetiyeden sonra maçamı gideyim kültür şölenine mi diye düşündüm. Kültür şölenine katılmaya karar verdim. İyiki gelmişim. Sahne, öğrenciler, organizasyon çok mükemmel. Beş çocuğum var. Bir baba olarak öğrencilerin sahnede sergilemiş olduğu performanstan dolayı çok etkilendim. İlk defa böyle bir programa katıldım. Bundan sonraki bütün programlara katılacağım, dostlarıma da tavsiye edeceğim” şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!