Turizmde lay lay lom sevinci

Güncelleme Tarihi:

Turizmde lay lay lom sevinci
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2000 00:00

Haberin Devamı

Akdeniz’de turizm sezonu 9 günlük Kurban Bayramı tatili nedeniyle martta açılıyor.

Kabus gibi bir sezonu geride bırakan ve 2000 yılına umutla hazırlanan turizmciler, 9 günlük tatil nedeniyle iç turizmde önemli bir hareketlenme olacağı ve bu pastadan en büyük payı da Antalya'nın, dolayısıyla Akdeniz'in alacağı görüşünde birleşti. Sezonu 14 Nisan'da açma hazırlığında olan turizmciler, 9 günlük tatil nedeniyle açılışı Mart ayının başına aldı. Bu sürpriz kararın ardından, tesislerde yeni sezon hazırlıkları da hızlandırıldı. Kadrolara acil işbaşı çağrıları yapılmaya başlandı. Akdeniz’deki otellerde bakım ve onarım çalışmalarıda tüm hızıyla devam ediyor. İç turizmde patlama bekleniyor.

Yenİ sezona, iç pazardaki bayram tatili operasyonuyla 'Merhaba' diyecek olan sektör yöneticileri, açılış çalışmalarını yoğunlaştırdı. Geçtiğimiz sezon ücretsiz izine ayrılanlar dönüyor.

Turizmcilerin görüşü şöyle:

Aydın Aytuğ (KETAV Başkanı): Turizm sektörünün yeni sezon öncesi morale ihtiyacı vardı. Bayram tatilinin uzun olması sezona hazırlanan turizmcilere doping etkisi yaratacak. Yeni sezona iç turizmle merhaba diyeceğiz. Kendi tesisimizi de 10 Mart'ta açacağız. Şimdi önemli olan 9 gün tatil yapacak müşterilerin rahatını sağlamak için alınacak önlemler.

Ahmet Barut (AKTOB Başkanı): Bayram tatili süresinin uzatılması, sektör adına ve iç turizmin gelişmesi için önemli bir karar. Tüketicinin 9 gün tatil yapmasını sağlamak için fiyatlarda önemli indirimler yapıldı. Bu tür kararların tatilden en az 1 ay önce duyurulması gerekiyor. Kararların erken açıklanması turizmciye hazırlık aşamasında olumsuzluklar yaratabilir.

Bekir Akkaş (KAYA GRUBU): Tatilin uzun tutulması turizm sektörü için gerçekten olumlu bir karar. Turizm dünyasında doping etkisi yaratacak. Ama sektörün desteklenmesi için sadece uzun tatillere ihtiyaç yok. Örneğin KDV'nin düşürülmesi gerekiyor. Turizme 12 ay hizmet veren tesislerin eleman istihdamını arttırmak için vergilerde de indirim yapılması lazım.

Umman Çetinbas (BELCONTİ): Sektörünün yeni sezona mutlu bir haberle başlaması hepimizi sevindirdi. İç turizmin canlanması ve sadece tesisler boş kaldığı zaman yerli turiste yönelme alışkanlığının bitmesi gerekiyor. Yabancı turist Türkiye'de uygulanan fiyatlarla Avrupa'da da tatil yapabiliyor. 9 günlük tatil iç pazarı önemli ölçüde canlandıracak.

Bülent Çimenli (MERİT ARCADIA): Yıllardır kriz içersinde olan turizmin canlandırılması için radikal kararlara ihtiyaç var. Bunların arasında iç turizmin canlandırılması ve Türk tatilcinin ihtiyaçlarının karşılanması geliyor. Yeni sezona umutla başlıyoruz. Uzun Kurban Bayramı tatili nedeniyle şimdiden rezarvasyonlar almaya başladık.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!