Turizm toplantısı basına kapatıldı

Güncelleme Tarihi:

Turizm toplantısı basına kapatıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2009 19:05

MUĞLA’nın Marmaris İlçesi’nde 28 Nisan'da düzenlenen ve Kaymakam Serdar Polat ile Belediye Başkanı Ali Acar arasında sorunların çözümü konusunda söz düellosuna sahne olan turizm koordinasyon toplantısının yankıları devam ederken, bugün yapılan ikinci toplantıda basın dışarı çıkarıldı.

Kaymakam A. Serdar Polat, “Bazı memur arkadaşlarımızın rahat konuşması için böyle karar aldık” dedi.

İlkinde yaşanan gerginliğin ve tartışmaların basına yansıması üzerine, Turizm Koordinasyon Toplantısı'nın bugün Grand Paşa Otel'de yapılan ikinci ayağında, Kaymakam A. Serdar Polat, çareyi basını dışarı çıkarmakta buldu. Toplantıya, ilçe ve belde belediye başkanları, başkan temsilcileri, İlçe Emniyet Müdürü, İlçe Jandarma Komutanı, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, dernek üyeleri ile bazı oda başkanları ve işletme sahipleri katıldı. Toplantının 45 dakikalık bölümünden sonra, basın mensupları dışarı çıkarıldı.

Kaymakam Polat, gerekçesini “Bazı memur arkadaşlar, sorunlarını basının olmadığı yerde daha rahat anlatırlar düşüncesiyle böyle bir karar aldım” diyerek açıkladı. Bazı turizmciler ise bu kararı beğenmeyerek, “Bizim sorularımızı basının dinlemesinde bir sakınca yok” diye tepki verdi.

“ELİMİZDE SOPA, ADAM MI DÖVELİM”

Toplantının basına açık bölümünde, seyyar satıcıların plajlara girmesi ele alındı. İlk toplantıda Kaymakam A. Serdar Polat'ın “Kesinlikle ben çözerim ve bundan böyle seyyar satıcıların plajlara girmesini yasaklıyorum” demesine rağmen, durumun devam ettiği ortaya çıktı.

Emniyet Müdürü Yaşar Turan Çebi'nin, otokontrol sisteminin işletilmesi ve işletme sahiplerinin satıcılara taviz vermemesi gerektiğini söylemesi üzerine, Marmaris Belediye Başkanı CHP'li Ali Acar, “Zabıta dayak yiyor, emniyet görevlileri tartaklanıyorsa, işletme sahibinin seyyar satıcıya müdahalesi söz konusu olamaz. 22 zabıta ile bu işi tek başımıza çözemeyeceğimize göre emniyetin de yardımcı olması gerekiyor” dedi. Bunun üzerine Kaymakam Polat, araya girerek, “Kimse eline sopa alıp satıcıya vursun istemiyoruz” dedi.

İÇMELER'DEKİ TUR SATICILARI

Marmaris'teki günlük tur tekne sahipleri adına toplantıya katılan kooperatif temsilcisinin, “Bir yasa varsa her yerde uygulanır. İçmeler sahilinde günlük tur satılan yedi tane stant varken biz burada neden satamıyoruz? Burada da birkaç stant açmamıza izin verilsin” dedi. Bunun üzerine Kaymakam Polat “Yasa gereği İçmeler'de bulunanların da kalktığını sanıyorduk. Demek kaldırılmamış. Bu işte Belediye Encümen veya meclis kararı olmaz. Mahkeme kararı geçerlidir ve hemen oralar kapatılacak” dedi.

Çarşı içine motosikletlilerin girmemesi gerektiğinin konuşulması üzerine de Belediye Başkanı Ali Acar söz alarak, “Çarşıya 60 yerden giriş var. Girişlere motosiklet giremez tabelası koyduk. Geçen gün 100 motosiklete ceza yazdık ama bize emniyet de yardımcı olmalı” diye konuştu.

Toplantının bu bölümünden sonra Kaymakan A. Serdar Polat, basın mensuplarından salondan çıkmalarını istedi. Bunun üzerine gazeteciler de salondan ayrıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!