Turiste vize muafiyeti çok uzun zaman alır

Güncelleme Tarihi:

Turiste vize muafiyeti çok uzun zaman alır
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2009 00:00

Almanya Göç ve Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı Prof. Dr. Maria Böhmer, Almanya’da tartışma konusu olan turist vizesi problemiyle ilgili "Hükümetin gündeminde ve incelenmektedir. Komplike bir konu olduğu için çözüm bulunması uzun zaman alabilir" dedi.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Göç ve Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı Prof. Dr. Maria Böhmer, dün Aydın Doğan İletişim Meslek Lisesi’ni ziyaret etti. Okuldaki teknik altyapının çok iyi olduğunu belirten Böhmer, bunu sağlayan Aydın Doğan Vakfı yetkililerini tebrik etti.

Böhmer’in Aydın Doğan İletişim Merkezi ziyaretine CDU Milletvekili İngrid Frischbach, Ludwigshafen Belediye Başkanı Dr. Eva Lohse ve Almanya İstanbul Başkonsolosu Ekaart Cuntz de katıldı. Alman heyeti, Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı, Okul Müdürü Haldun Koçer, öğretmenler ve öğrenciler karşıladı. Okulu gezen ve öğrencilerin dans gösterisini izleyerek, geleneksel yiyeceklerden tadan Böhmer, şunları söyledi:

"Çok fazla sayıda kız öğrencinin bulunması dikkatimi çekti. Böyle bir okul vasıtasıyla genç kızların desteklenmiş olduklarını görmek beni son derece memnun etti. Mesleki eğitimin Aydın Doğan Vakfı tarafından desteklenmiş olması çok önemli. Böylece genç insanların daha ileri noktaya varması ve özellikle gazetecilik, radyo-televizyon alanında da iyi yerlere gelmesi sağlanıyor. Teknik altyapısı çağdaş bir okul. Okul yetkililerine ve Vakıf Başkanı’na okuldan bir veya iki öğrencinin stajını Almanya’da bizim basın büromuzda yapmasını teklif ediyorum."

Haberin Devamı

Vize muafiyeti inceleniyor

"Vize kararı, Avrupa Adalet Divanı tarafından alınmış bir karardır. Tabii ki ona Almanya da uyacaktır. Ama bu karar Türk şirketleri adına çalışan TIR şoförlerini kapsamaktadır. Onun dışındaki bütün durumlar şu anda inceleniyor. O nedenle topluma yanlış mesajların verilmemesi gerekiyor. Net tablo ortaya çıktıktan sonra bir cevap verilebilir. AB düzeyindeki hukuki işlemler, çok komplike olduğu için inceleme süreci uzun sürebilir."

/images/100/0x0/55eb1d08f018fbb8f8abf901

Aydın Doğan’dan yemek

 Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan’ın konuk bakan onuruna verdiği yemeğe Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Mattias Von Kummer, Doğan Yayın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ, Hürriyet  Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, Milliyet Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin ve Radikal yazarı Altan Öymen de katıldı.

Haberin Devamı

Hem beğendi, hem övdü

/images/100/0x0/55eb1d08f018fbb8f8abf903

Alman Bakan Maria Böhmer’i, Aydın Doğan İletişim Meslek Lisesi’nde Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı ve lisenin yöneticileri karşıladı. Lise Müdürü Haldun Koçer, eğitim hakkında Böhmer’i bilgilendirdi. Böhmer, daha sonra lisedeki haber ve fotoğraf atölyesini, sayfa tasarım sınıfını gezerek, öğrencilerle sohbet etti. Böhmer’e, Ludwingshafen Büyükşehir Belediye Başkanı Eva Lohse de eşlik etti. Böhmer, okulu çok beğendiğini belirterek eğitimin Aydın Doğan Vakfı tarafından da desteklenmiş olmasının çok önemli olduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!