Turhan İçli: Özürlüler Şurası'ndan çekildik

Güncelleme Tarihi:

Turhan İçli: Özürlüler Şurasından çekildik
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2009 14:21

Engelliler Konfederasyonu Başkanı Turhan İçli, konfederasyon olarak 4. Özürlüler Şurası'ndan çekildiklerini bildirdi.

Haberin Devamı

ŞURADA GERGİNLİK / WEB TV       

http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/KORUMA_BANNER.jpg

İçli, konfederasyon üyesi bir grup engelliyle Özürlüler İdaresi Başkanlığı (ÖZİDA) önünde yaptığı basın açıklamasında, 4. Özürlüler Şurası'nın dünkü açılış töreninde, son derece “üzücü ve utanç verici” bir tablo yaşandığını ifade etti.

Şura öncesinde, açılış konuşmalarında engelli sivil toplum kuruluşlarına da söz hakkı verileceğini öğrendiklerini ve buna göre hazırlık yaptıklarını, ancak şura salonunda ÖZİDA Başkanı Abdullah Güven'in, “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın zaman darlığı nedeniyle bu konuşmaların iptal edildiğini” söylediğini anlattı.

Güven'e bu durumu kabul edemeyeceklerini, devlet temsilcilerinin yerine engellilerin konuşmasının daha doğru olacağını ifade ettiğini belirten İçli, “Sizin de bildiğiniz gibi Başbakan Erdoğan, şura salonunda bir saatten fazla kalmıştır. Böylece Başbakan'ın zamanının sınırlı olduğu gerekçesi bütünüyle dayanaksız çıkmıştır” diye konuştu.
Şurada ifade edemediği görüşleri basınla paylaşmak istediğinde, Başbakanlık korumalarınca “ağzı kapatılarak, sürüklenerek, son derece hoyrat davranışlarla itilip kakılarak” şuranın yapıldığı otelin arka bahçesine götürüldüğünü ileri süren İçli, konuşmasına izin verilseydi Özürlüler Yasası'nın uygulamasından kaynaklanan sorunları kamuoyuyla paylaşacağını kaydetti. İçli, “Dün yaşanan olaylar, ülkemizin çağdaş ve demokratik yüzünü kirletmiş ve kızartmıştır. Başta ÖZİDA Başkanı Abdullah Güven olmak üzere bu olaylara ve çirkin görüntülere yol açan kişilerin soruşturulması ve gerekli cezalara çarptırılması hükümetin sorumluluğu altındadır” diye konuştu.

Engelliler Konfederasyonu olarak şuradan çekildiklerini açıklayan İçli, şuranın “engelli kanadı önemli ölçüde eksik” olarak devam ettiğini öne sürdü.

Bir gazetecinin, “Dünkü olaydan sonra Başbakanlık'tan sizi arayan oldu mu” sorusuna İçli, “Hayır. Şu saate kadar hiçbir yetkili bizi aramadı” yanıtını verdi.

“Herhangi bir şikayette bulunacak mısınız” sorusu üzerine İçli, Başbakan Erdoğan ve hükümet yetkililerinden açıklama beklediklerini belirterek, “Tavırlarının netleşmesi sonunda gerekli yerlere gerekli müracaatları yapacağız” dedi.
Konfederasyon üyeleri, Turhan İçli'ye yönelik Başbakanlık korumalarının tutumunu protesto eden sloganlar attıktan sonra dağıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!