Tüpgaz kurbanlarına gözyaşı

Güncelleme Tarihi:

Tüpgaz kurbanlarına gözyaşı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 1999 00:00

Haberin Devamı

Kasımpaşa, Kulaksız'da geçen cuma günü ısınmak için yaktıkları sobaya bağladıkları tüpgazın kaçak yaparak infilak etmesi sonucu hayatını kaybeden üçü çocuk 6 kişi dün gözyaşları arasında toprağa verildi. Tüpgaz kurbanları için dün Okmeydanı, Konak Camii'nde düzenlenen törene, yakınları ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Beyoğlu eski Belediye Başkanı Nusret Bayraktar katıldı. Öğle saatlerinde Adli Tıp Kurumu'ndan alınan anne Vijdan Göncü, çocukları 11 yaşındaki Muhammet, 6 yaşındaki Abdullah Enes, 2 yaşındaki Abdulkadir ile baba Göncü'nün yeğeni Ümit Kosaoğulları ve kızkardeşi Gülcan Güngördü'nün cenazeleri Okmeydanı Konak Camii'ne getirildi. İkindi namazını takiben kılınan cenaze namazına komşuları ve akrabaları da katıldı.

Konak Camii'ndeki cenaze törenine son anda yetişen Recep Tayyip Erdoğan'dan olay sırasında evi yanan vatandaşlardan biri yardım talebinde bulundu. Erdoğan, gerekenlerin yapılacağı sözünü verdi.

Cenazeler daha sonra Kulaksız Mezarlığı'nda toprağa verildi. Baba Efkan Göncü'nün eşi ve çocuklarının mezarları başında yakınlarının desteğiyle güçlükle ayakta durduğu gözlendi.

6 yakınını birden kaybetti

Eşi, üç çocuğu, kız kardeşi ve yeğenini yangın faciasında kaybeden, kendisinin de elleri yanan Efkan Göncü, cenazelere sarılarak gözyaşı döktü. Cenazeye katılan İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Beyoğlu eski Belediye Başkanı Nusret Bayraktar, acısı çok büyük olan Göncü'ye başsağlığı dileğinde bulundular.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!