Tünelde yangın dehşeti

Güncelleme Tarihi:

Tünelde yangın dehşeti
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 1999 00:00

Haberin Devamı

Fransa ile İtalya'yı birleştiren ve dünyanın en uzun tünellerinden biri olan Mont-Blanc Tüneli'nde önceki gün çıkan yangında 4 kişi öldü, 27 kişi de yaralandı.

Alp Dağları'nın altından geçerek Fransa'yı İtalya'ya bağlayan 11.5 km uzunluğundaki Mont-Blanc Tüneli'nde kamyonlar, TIR'lar ve özel otomobiller sıkışmış durumda. Yangının kısmen söndüğü, ancak 120 dereceye varan sıcaklık ve yoğun duman nedeniyle kurtarma ve boşaltma çalışmalarının çok yavaş ilerlediği bildirildi.

Tüm Avrupa'yı Kosova'daki savaş gibi dehşete düşüren yangın, margarin ve un yüklü Belçika plakalı bir kamyonun, önceki gün tünelin içinde bilinmeyen bir nedenle alev almasıyla başladı. Bir anda 300 metrelik bir alana yayılan ve 8 TIR'ı da saran yangını sondürme çalışmaları sırasında bir itfaiyeci, kalp krizinden yaşamını yitirdi. Ayrıca olay yerinde üç ceset daha bulundu. Bir İtalyan motosiklet sürücüsünün de kayıp olduğu bildirildi. Yangında 27 kişi yaralandı. Yangının çıktığı anda kamyon şöforünün İtalya yönüne koşarak hayatını kurtardığı açıklandı.

Fransa ve İtalya tarafındaki uçlarından tünele giren itfaiyeciler, müthiş bir sıcak ve boğucu dumanla karşılaştılar. Boğulma tehlikesi geçiren ilk ekip, dumanı büyük emicilerle boşaltan arkadaşları tarafından kurtarılabildi.

Fransız Ulaştırma Bakanı Jean-Claude Gayssot ‘‘Tünel, güvenlik şartlarının oluşmasından sonra, tahminen bir iki hafta içinde yeniden açılabilir’’ dedi. Bakan, önümüzdeki hafta İtalyan hükümeti ile bu konuda bir toplantı yapılacağını da açıkladı. Tünelin İtalya tarafındaki yangının söndürüldüğü, Fransa tarafında ise söndürme çalışmalarının sürdüğü bildirildi. Mont Blanc tünelinin kurulduğu 1965 yılından bu yana ilk kez böyle bir yangına sahne olduğu açıklandı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!