Tünel kazarak girdikleri kuyumcudan 15 kilo altın çaldılar

Güncelleme Tarihi:

Tünel kazarak girdikleri kuyumcudan 15 kilo altın çaldılar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2012 17:57

SİVAS’ta tarihi Taşhan içinde bulunan bir kuyumcuya tünel kazarak giren hırsızlar çelik kasayı oksijen kaynağı ile keserek içinde bulunan 15 kilo altını çalarak kayıplara karıştı.

Haberin Devamı

 Hırsızlık olayı bu sabah Atatürk Caddesi üzerinde tarihi Taşhan Çarşısı içinde bulunan Necip Türkoğlu’nun sahibi olduğu kuyumcu dükkanında ortaya çıktı. Kanalizasyon şebekesinden tünel kazarak ’Türkoğlu Kuyumcu’ya giren hırsızlar, dükkanın bodrum katında bulunan asansörlü çelik kasayı oksijen kaynağı ile keserek içinde bulunan 15 kilo altını alarak kayıplara karıştı. Sabah işyerine geldiği zaman dükkanının soyulduğunu fark eden Necip Türkoğlu durumu hemen polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri kapsamlı araştırma başlattı.

1 KİLOMETRELİK TÜNELDEN GELDİLER

Yapılan ilk incelemede hırsızların daha önceden Atatürk Caddesi üzerinden geçen ve üzeri kapatılarak yola dönüştürülen Murdar Irmağı’nın, hırsızlık yapılan yere 1 kilometre uzaktaki, Aksu tesislerine dökülen kısmından girip yeraltı kanalını kullanarak dükkan önüne kadar geldikleri öğrenildi. Dükkan önüne gelen hırsızların daha sonra kasaya ulaşmak için yaklaşık 4-5 metrelik tünel kazdıkları, 80 santimetre kalınlığındaki dükkan duvarını delerek kasaya ulaştıkları ve kasayı oksijen kaynağı ile keserek 15 kilo altını alıp kayıplara karıştıkları belirlendi. Polis ekipleri hırsız ya da hırsızların yakalanması için kapsamlı inceleme başlattı. Polis ekipleri, yeraltından geçen ırmak kanalının döküldüğü Aksu bölümende de inceleme yaptı. Vali Ali Kolat ile İl Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan da olay yerine gelerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. İncelemeler sürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!